Peagi on kaks tuntud eestlast üheks õhtuks teletähed ka Jaapanis! Jaapani Asahi TV väisas suvel Baltikumi, et filmida oma oktoobrikuiseks saateks meie elu ja inimesi ning tutvustada kolme väikest riiki Jaapanis.

Režissööri Yoshihiko Kano viis kohalike inimestega kokku värvikas filmimees Ken Saan (41), kes sokutas japside kaamera ette nii poliitikust mõisahärra Eerik-Niiles Krossi (50) kui ka Tartu vaimu ja hinge Peeter Volkonski (63).

„Kui rääkisin jaapanlastele meie lähiajaloost ja Balti ketist, siis see vaimustas neid väga,“ seletab Ken. „Kross viis meid Pika Hermanni torni, Volkonski luges haikusid. Lätis käisime helilooja Raimonds Paulsi suvilas, mis asub Riia lähedal. Helistasin talle ja ta oli kohe nõus meid vastu võtma. Mängis klaveril „Miljon helepunast roosi“ ja selgus, et ka Jaapanis on see olnud suur hitt. Režissöör Kano sõber oli lausa selle esitaja.“

Pauls oli tõeline jackpot – maestro ei andvat viimasel ajal enam üldse intervjuusid. Leedus kohtus teletiim kunstnik Tadas Gutauskasega.

Loodetavasti toob see eestimaist eksootikat, rabasid ja soid uudistama veel rohkem jaapanlasi!

Jaga
Kommentaarid