„Ma pole inimene, kes plahvataks, vaid tüüp, kes on pigem vait ja hoiab endasse. Aja jooksul olen õppinud tunnetest lahti laskma, asjadel nii füüsiliselt kui vaimselt minna laskma, sest tunded ja ettekujutused ängistavad,“ püüab muusik Marten Kuningas enda tänast olemist paari lausega kirjeldada.

Mitmes muusikalises ettevõtmises toimetav Marten Kuningas (31) ilmutas hiljuti ansambliga Miljardid debüütalbumi. Ta ütleb, et soovis varem ainuisikuliselt protsesse juhtida, kõik pidi tema tahtmise järgi käima, aga Miljardid on meeskonnamäng, kus oma ego tuleb jätta prooviruumi ukse taha. Marteni sõnul on ta kasvanud. Kasvatanud on teda ka tänavu juunis sündinud poeg Teodor.

Võtame Marteni sõna otseses mõttes tähthaaval lahti – kasutame märksõnu, mis tema ja ta tegemistega haakuvad.

M – muutused

„See aasta on muutuseid täis. Suurim muutus oli muidugi 18. juunil sündinud poeg, kelle tulek on teinud elamist ja olemist kordades normaalsemaks. Varem oli ebakindlust rohkem. Teodor loksutas kõik kuidagi paika. Olen oma olemuselt selline, kel on soodumus eksistentsialistlikku ängi kinni jääda – analüüsin, mida ma teen ja mille jaoks. Poisi sünd on mind maha rahustanud. Tema seab prioriteedid paika ja kõik teised tegemised hakkavad ümber selle joonistuma. Pere on esikohal ja nii nagu jõuan, tegelen muude asjadega.

Eks me kõik oleme pidevas muutumises. Olen ma täna enesega rohkem rahul? Jah. Kindlasti olen rahulikum ja mõistlikum ja ehk ka mõistvam. Introvert minus on aga endiselt alles. Ma ei lähe põlema ja endast välja, vaid muutun pigem kurvaks. Hoian palju endasse. Mul on üks üsna totter komme – mõtlen peas kalendri välja, tipin selle kohustusi täis ja proovin siis kuskile lahtrisse ka päris elu ära mahutada. Aga elu on ju muutlik ja selline suur planeerimine tõmbab umbsõlme.”

A – armastus, avatus, alkohol

Jaga
Kommentaarid