VÄRSKES KROONIKAS:

Võitlus võimuga. Võit!

Endine moefirma Bastion omanik, praegune pensionär Indrek Stahl väljus võidukalt lahingust, mida ta pidas Eesti riigiga.

Sotsiaalkindlustusamet avastas möödunud aasta lõpus kontrolli käigus, et paarsada eelpensionäri on äriühingute juhatustes. Nad pandi valiku ette: taandage end juhatusest või loobuge pensionist. 43-aastase tööstaažiga Indrek Stahl oli selleks ajaks olnud eelpensionär kaks ja pool aastat. Tema arvele tiksus 344 eurot kuus.

Eesti Vabariigi üks esimesi ettevõtjaid, Bastioni Baltikale müünud Indrek elaks ära ka ilma pensionita, kuid selle taotlemine oli tema jaoks põhimõtte küsimus – riigile miljonite eurode maksuraha toomise eest võiks ju midagi vastu saada. Seega otsustas ta nõudmise vaidlustada.

„Ma olin üks väheseid, kes juhatuse liikmena tegevust jätkas. Tahtsin näha, kas tõesti võetakse pension ära,“ ütleb Indrek. „Ma saatsin õiguskantsler Ülle Madisele järelepärimise, kas Sotsiaalkindlustusameti käitumine on õiguspärane. Pärast seda sain telefonikõne Sotsiaalkindlustusameti peadirektorilt Egon Veermäelt, kes ütles, et tema alluvad on vigu teinud, ja vabandas. Ilmselt arvas ta, et isiklik lähenemine sulatab mu üles, aga ma jäin endale kindlaks ja palusin kirjalikku vastust oma küsimustele.“

Loe selle nädala Kroonikast, kuidas Indrek Stahl Eesti riigi põlvili surus.

VÄRSKES KROONIKAS VEEL:

  • Piret Järvis abiellub Gruusias
  • Katrin Lust: Isast ilma jäänult kohtusin vaesusega, mida rikkamaks saades ei unusta
  • Raivo Suviste taastub kahest raskest operatsioonist
  • Eerik-Niiles Krossi Instagrami kontot püüti kaaperdada
  • Rein Rannap on viinud oma elukaaslase kannatuse katkemise piirile
  • Lõbus reportaaž saate “Väikesed hiiglased” tähe Oliveri viiendalt sünnipäevalt

Lisaks palju muud intrigeerivat ja põnevat!

Jaga
Kommentaarid