„Mulle meeldis võtteplatsil, kui sain suuri inimesi naerma ajada. See tegi ka mul endal tuju heaks,“ ütleb Helena Maria Reisner, poliitik Liisa Pakosta ja ettevõtja Jaanus Reisneri tütar. Helena mängib näitleja Tambet Tuisu kõrval peaosa uues mängufilmis „Seltsimees laps“.

Loomult tagasihoidlik Helena (9) lasteaia näiteringi ei pääsenud. Kolm suve tagasi aga pöördus tema poole lasteaiakaaslase Pippa ema, kes töötab teleproduktsioonifirmas. Ta pakkus, et kuna tema tütar Pippa on laagris ega saa minna filmi castingule täiskasvanutele teksti vastu lugema, siis kas Helena ehk tahaks minna.

Helena klappis näitlejate ja filmitegijatega algusest peale suurepäraselt. Juhtus nii, et paljude soovijate seast valiti just tema mängima filmi „Seltsimees laps“ väikest Leelo Tungalt, kelle maailma paiskab segamini küüditamine.
Filmi aluseks oleva Leelo Tungla triloogia esimesed kaks osa on Helena läbi lugenud. Kolmas ootab oma järge. Helena juttu lipsab sisse ingliskeelseid väljendeid, mille peale ema Liisa (48) soovitab tal emakeele juurde jääda.
„Inglise keel on mu lemmiktund. Mul on parasjagu pooleli üks ingliskeelne raamat,“ sõnab Helena. Ta õpib Inglise Kolledžis kolmandas klassis.

Kas mõni stseen oli hirmus ka?
Kartsin Argo Aadlit, sest ta on nii kuulus. Kartsin, kui Moonika ütles mulle, et mul tuleb tema kukile ronida – mõtlesin, et olen äkki liiga raske. Lõpuks, kui me rääkima hakkasime, saime väga lähedasteks.

Millise näitlejaga sul koostöö kõige paremini sujus?
Tambetiga (Tambet Tuisk mängib filmis Leelo isa – toim.). Temaga tegime kõige rohkem tööd koos. Ta õpetas mind pidevalt kõrvalt. Näiteks et kui sa seda teed, siis püüa olla nii ja ära rabele. Ta on väga hea, vaatasin, et on aasta näitleja olnud. Kui ma kuuesena päris esimest korda näitlejatega rolli lugemas käisin, siis minu jaoks oli see nagu näitering täiskasvanutega. Sellest tulenevalt hüüdsin ükskord linnas Tambeti postrit nähes, et käin temaga koos ühes näiteringis. Siis mind vaadati väga imelikult.

Jaga
Kommentaarid