Tallinna abilinnapea ja Roheliste juht Züleyxa Izmailova otsib endale kõrgharidusega nõunikku, samas tal endal on vaid õhtukoolis omandatud keskharidus. Ka tema katsed saada erialane või kõrgem haridus on läinud luhta. Kroonikale on tulnud lausa vihje, et Züleyxa keskkooli lõputunnistusega pole kõik korras, tagatipuks jätab Zuzu ise kõik küsimused vastuseta – tema suu on lukus.

/../

Pärast keskkooli lõputunnistuse kättesaamist astus Zuzu samal aastal kutsekooli – Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakooli geodeesia erialal, mille lõpetamisel oleks ta saanud töötada maamõõtjana.

Õppeosakonna juhataja Erni Ajaots mäletab Züleyxad hästi. „2005. aastal, kui ta astus meie kooli, oli geodeesia erialal väike grupp, toredad inimesed. Seal olid Züleyxa-vanuseid ja isegi 50aastaseid õppureid. Nad olid kõik erineva taustaga, kuid said omavahel hästi läbi,“ meenutab Erni. „Züleyxa oli tavaline õpilane, kes sai nii kolmesid, neljasid kui ka viisi. Ta jäi lapsehoolduspuhkusele ja kool jäi lõpetamata. Tegelikult oli tal jäänud vaid mõned ained teha, kuid paraku tuli meil ta 2008. aastal koolist välja arvata. Muide, oma keskkooli lõputunnistuse on ta meie kooli unustanud ja see on siiamaani siin.“

Jaga
Kommentaarid