Detsembri alguses ilmus Eesti parimate koolikokkade retsepti- ja juturaamat, mis lisaks inspireerivatele suppide, praadide ja magustoitude tegemise õpetustele on vürtsitatud lugudega 12 koolikoka elust üle Eesti.

Lisaks fantastilised fotoseeriad, mille käigus kokad oma tavapärased põlledetagused ja ülielusuuruste pottide maailma valitud hetkedeks seljataha jätsid. Raamat on inspireeritud ETV televõistlusest "Eesti Parim Koolikokk".

„Kui telesaates on kokad võistlustules põllede, mütside ja toiduaurudega varjatud, siis raamatus oli mul kohe alguses idee kõik need fantastilised 12 koolikokka oma terasest köökidest välja tuua. Koos moefotograafina tuntud Indrek Arulaga õnnestus see suurepäraselt ja koolikokad on raamatus tõesti kaunid! Kõik kokaraamatu fotod on tehtud õues. See oli väljakutse, sest lootsime suures osas vaid loomuliku valguse peale. Õnneks oli september sel aastal väga päikeseline ja vihma sadas vaid ühel päeval“, räägib raamatu autor Kaileen Mägi.

Raamatus astuvad laste peal ära testitud suppide, praadide ja magustoitudega üles 12-ne Eesti kooli kokad – Ave Holm (Sõmeru põhikool), Eveli Lipping (Koeru põhikool), Evelyn Bauman (Tallinna Arte Gümnaasium), Kaidi Oksaar (Surju põhikool), Leelo Reha (Parksepa põhikool), Lyane Arak (Saku Gümnaasium), Marina Kuusemets (Tallinna Euroopa Kool), Sveta Hinn (Parksepa keskkool), Svetlana Potjomkina (Loksa gümnaasium), Tiia Klein (Paikuse põhikool), Tiia Tepp (Audru kool), Urmas Lindlo (Aseri Kool).

Kõik retseptid on koolikokkadel laste peal testitud, osa retsepte on pärit telesaatest „Eesti Parim Koolikokk“ ning ülejäänud on need toidud, millega kokad alati kindla peale välja lähevad. Tooraine on lihtne, mille eest pole tarvis poolt kuningriiki välja käia.

Vaata meeleolukaid fotosid Koolikoka raamatu esitluselt!

Jaga
Kommentaarid