Lõppev aasta tõi Tanel Padari ellu kannapöörde nii laval kui eraelus, kõik justkui Murphy seaduse järgi äkki ja vaat et korraga. Täna kütab ta kuuma uue bändiga, südames uus armastus. Taneli sõnul on tal hinges sama helge tunne, kui oli viimati aastakümnete eest! „Ma arvan, et see on ehk võrreldav perioodiga, kui olin kümneaastane. Kui ma olin laps,“ ütleb Tanel.

Tanel näeb oma ruudulises pintsakus välja kadestamisväärselt šikk, temas on hoogu ja härrasmehelikku elegantsi. Ta tellib ühes Tallinna hotelli restoranis kohvi, mullita vee ja šokolaadikoogi. Mõne aasta eest Tallinna külje alla ridaelamuboksi soetanud Tanel sätib oma kohtumised ja asjaajamised nõnda, et need saaks ära aetud Estonian Business Schooli läheduses – tehnoloogiaettevõtluse tudengi sõnul on ülikool talle justkui staap, mille ümber kõik ringleb.

Mis hoiab Tanelit alkoholist eemal ja miks hiljutisel videovõttel kangastusid talle mälupildid minevikku jäänud rajudest pidudest? Miks läks Tanelil aega, et välja murda emotsioonitust hallist tsoonist, kus ta aastaid elas? Kuidas ta reageeris uudisele, et tema kallim on abielus teisega? Mida ta hindab kõige rohkem oma uue armastatu juures? Ta räägib sellest kõigest avameelselt.

Täna sa oled eeskuju, pilgud on sinu peal. Ühest küljest innustab see kindlasti sind ennastki, teisalt kohustab, mis võib tekitada pingeid. Tunned sa sisimas hirmu, et võid ühel hetkel siiski murduda?

Kui ma oleksin murdunud, oleksin murdunud juba mõni kuu tagasi, kui oleks ehk põhjust olnud. Aga ei murdunud, mul ei tulnud pähe isegi mõtet haarata alkoholi järele. Ei, ma ei karda seda – sellise hirmuga ei saa elada. Hirm rikub iseenesest väga paljusid suhteid. Hirm selle ees, et no praegu on küll kõik tore, aga – küll ta varsti murdub! Aga võib-olla ei murdu? Võib-olla ta ongi tubli ja saabki hakkama? Kui sa sellise hirmuga kogu aeg elad, seda hooti mainid, tuletad seda teisele meelde, siis sa tegelikult ise lükkad inimest mingile teole, murdumisele lähemale.

Jaga
Kommentaarid