„Maailmas on palju olulisemaid asju kui alkohol. Näiteks tõelised tunded, hea seks ja joonistamine,“ sõnab kunstnik Tauno Kangro.
Ta lisab, et pole veel sisemist rahu saavutanud, kuid on selle poole teel.

Tauno Kangro (51) Tallinna vanalinnas asuv kodu on neljapäeva õhtupoolikul siginat-saginat täis. Väravad, mis muidu suletud, on pärani lahti ja autosid lisandub juba niigi täis hoovi. Kunstniku assistendid ja galeristid, keda on õige mitu, askeldavad ringi kui töised sipelgad. Tauno on just saanud oma ateljeest välja skulptuuri jänestest ja hiigelsuurest porgandist, mis ehib nüüd Laagris Jõekääru parki, ja voolib uue konkursitöö eskiisi. Tagant ruumist saabub tütar Hele Liis, et tehtu üles pildistada. Kusagilt ilmub välja kamp kloune ja akrobaate Narvast – Ida-Virumaa kuulsused, keda jälitab telekanali ETV+ dokumentalistide grupp oma kaameraga. Sellise actioni keskel istume Taunoga maha, et rääkida tema uuest suhtest ja tervislikumast elustiilist.

Me kohtusime viimati intervjuuks neli aastat tagasi sulle kuuluvas Laitse Graniitvillas. Mis on selle ajaga muutunud?

Aeg läheb ruttu. Küsi, mis ei ole muutunud.

Elukaaslane on uus?

Kaksikute emast Janast läksin vahetult pärast seda intervjuud lahku. Vahepeal elasin Laitses üksinda, aga nüüd puhuvad uued tuuled. Ütleme nii, et mu elu muutub stabiilsemaks.

(Taunole helistab tema kallim ja uurib, mis toimub. Tauno räägib lahti oma järelejäänud päeva kava, kuhu kuulub veel asenduskodude liidu gala, kus ta annab üle auhinna. Kallim sõidab parajasti lastega Tallinnast Sauele, et minna marti jooksma. Tauno lõpetab kõne sõnadega: „Ole tubli, homme näeme, tsau!“)

Kellele sa nüüd aru andsid?

Me oleme aastakene või kaks juba koos olnud. Ta on 38aastane ja elab Sauel.

Jaga
Kommentaarid