Mu reisid on viinud mind mägedesse ja kivivaringu ohtu, kus paduvihmas ei tea, kas pääsed või sured. Kõrbes veeta olles hakkad vaikselt mõtlema, et mis siis nüüd, kas nii lõpp tulebki... Seal tonniste härgade keskel karjas kõndides oli mul sama tunne,“ räägib Wend uudisteankur Priit Kuusk, kes tegi taas töise kõrvalehüppe – seekord kokakunsti radadele.

Viimase nädalaga võttis Priit Kuusk (44) maha kolm kilo. Põhjuseks pottide ja pannidega „lahingharjutused“ pliidi ees. Seni hobikokana sõpradele head toitu valmistanud mees tegi Kaitseliidus 18–20tunniseid koolituspäevi, et saada kätte tunnistus, mis lubab kriisi ajal töötada välikokana.

Kohtume Priiduga Uudistemaja Kohvikus. Istume nurgalauda, mida katab pruuni-beežiseguse mustriga linik. Kohvi me ei telli, sest oleme mõlemad just kodus hommikusöögilauast tõusnud. Aeg on varane ja külastajaid vähe. Ainult teeneka telereporteri Vahur Lauri kõmisev „tere“ kostub üle kohviku.

Meie jututeemaks on Priidu uus toidukultuurisaade „Wend Weis“, mis tõmbab sini-siniste silmadega uudisteankru sekundiga käima – nagu rahva, kelle emotsioonid pagulaste teemal ei rauge.

Priit, omadele-tuttavatele Wend, andis hiljuti eetrisse „Wend Weise“ esimese saate, kus lapsed, nende seas ka ta oma pere kõige noorem, seitsmeaastane, samuti sini-siniste silmadega linalakk poeg, meisterdavad Vormsi saarel veiselihast vorste.

Jaga
Kommentaarid