Idamaade kultuuri austaja ja maailmarändur Tiina Jokinen (55) jagas seitse aastat tagasi Naistelehele enda ja abikaasa Peeter Vähi põnevat lugu reisist Kirde-Indiasse, mis on pikalt olnud turistidele keelatud piirkond.

Kirde-Indiasse ei sõidetud mitte niisama maailma avastama, vaid ka dokumentaalfilmi tegema. "Seal tabas meid mingi veider troopiline taud, mis lõi välja erinevate põletikena, minul tuli näiteks põsekoopa- ja kõrvapõletik, mis allus ravile väga raskelt. Minu elukaaslasele lõi tõbi aga hingamisteedesse," rääkis Tiina.

Tiinal oli aga haigestumise kohta oma teooria: "Nägime tee äärde püstitatud altarit, kuhu oli ohverdatud kolm kana ning ilma saba, pea ja käppadeta koer, veri oli ojadena juba kaugele voolanud. Seda märgates hakkasime loomulikult pildistama ja ka filmima. Kohalik šamaan lubas meil seda vabalt teha, pakkus kohalikku alkoholi ja igasuguseid seletamatuid snäkke. Uudistamise, salvestamise ja vahtimise lõpuks saime aga teada, et altar püstitati ühe pere pärast, kus oli seitse last surnud ja pereisa hinge vaakumas. Eks need haigused olid meie patu palgaks. Polnud just kõige kenam ennast sinna toppida."

Hiljuti tuli maailmaränduritel aga kokku puutuda ühe veelgi ärevama olukorraga. Jokineni tütre Katri Briti kodanikust abikaasa James võeti Aafrikas pantvangi ja vabastati alles pärast lunarahamakset, milleks oli seitsmekohaline summa… Mis täpsemalt juhtus, seda loe edasi juba värskest Kroonikast!

Jaga
Kommentaarid