Nädalavahetusel toimus Tallinna Portreegaleriis esimene ülemaailmne Jaak Joala fännide kokkutulek, kuhu olid kohale tulnud Jaagu sõbrad ning kolleegid. Videotervituse saatis ka Ivo Linna isiklikult.

Fännid tulid kohale nii Saksamaalt, Soomest kui ka Eestist - suur huvi oli loomulikult ka Venemaalt, ent kahjuks tekkisid tõrked viisa taotlemisega.

Kokkutulek toimus väga sümboolses ja emotsionaalses kohas - möödunud suvel oli Tallinna Portreegaleriis võimalik näha Joala erakogu fotosid, vaadata kontsertide salvestusi ning silmitseda tema isiklikke asju.

Jaak Joala fänniklubi on loodud 2012. aastal ja kokkutuleku eesmärk oli üksteisega lõpuks kohtuda, Jaaku meenutada ja kogemusi vahetada. "Inimestele on Jaak Joalat vaja ja lisaks püüame teha kõik selleks, et mälestus Joalast ei kustuks," põhjendas Maarja Doyle, kes oli fännide kokkutuleku üks korraldajatest.

Isiklike sõnavõttudega meenutasid Joalat kolleegid ning sõbrad Raivo Sersant, Andres Raid, Olavi Pihlamägi ja Viktor Lõõbas. Muusikat ja videoid erinevatelt kontsertidelt mängis videodiskor Einar Kapp.

Andres Raid oli muuhulgas ka Joala naaber ja tema sõnul kuulis ta viimastel aastatel ka Jaaku laulmas. Kui avalikkuse eest ta vaikis, siis nii öelda salaja võis teda "Moon Riverit" ikka laulmas kuulda.

Margit Kilumetsa raamatu "Jaak Joala. Kuulsuste ahelad" diskograafia autor Viktor Lõõbas üllatas aga kõiki fänne ühe arhiivileiuga Joala esimesest esinemisest - ja sellel esinemisel ta ei laulnud, vaid mängis flööti. Jaak Joala oli ju enne lauljakarjääri hoopis flöödimängija.

"Kindlasti ei jää kokkutulek viimaseks, sest üheskoos on plaanis Joala auks midagi suurt ette võtta, mis täpsemalt - selgub peagi," jäi Maarja Doyle kaaskorraldaja Helme Kevvaiga hetkel salapäraseks.