„Olid ajad, mil tundsin end vaat et psühhedeelselt – näis, nagu oleksin ratsutanud läbi elu ja inimsuhete mingi veidra, võrgutava mao seljas, kes hukutas minu suhteid ning vürtsitas mu elu alkoholi ja igasugu droogidega. Nii kaotasin ühel hetkel koguni hääle, sest kaotasin iseend ja unustasin, kes ma tegelikult olen, räägib USA bändi Miss Velvet and The Blue Wolf solist Miss Velvet.

Eestlastele Tallinn Music Weekil silma jäänud Miss Velvet and The Blue Wolf mõjub uue ja vana isevärki koosluses otsekui värskendav suvine vihm, mis viib kuulaja rännakule 1960–1970ndate funk-rock’i algusaegadesse. 

Eestis võib neid taas näha ja kuulda 5. augustil - Augustibluusil!

„Olime üks kahest väljavalitud Ameerika bändist, kes sai võimaluse tänavusel TMW festivalil osaleda,” sõnab Miss Velvet (29). (Ta palub intervjuus kasutada oma artistinime – toim). „Muusika, mida me teeme, vaatab omal kombel tagasi 60–70ndatesse. Seega anname nooremale põlvkonnale veidi aimu tänases mõistes vanast koolist, ent põimime sekka ka täiesti uusi ja uudseid ideid ning tunnetust.”

Tallinn Music Weeki kohta oli bänd varem kuulnud, et tegemist on maailma ühe kiiremini kasvava muusikafestivaliga.

„Kuna meie muusikas on põimunud väga palju erinevaid stiile ja lähenemisi, otsustasime, et just sellel festivalil on parim Euroopa debüüti teha,” räägib bändi produtsent Constance Hauman.

Miss Velvet võrdleb Tallinn Music Weeki Ameerikas tuntud festivaliga South by Southwest. „Festival jahmatas mind kõige otsesemas ja paremas mõttes,” lausub ta. „Tormasime bändiga kogu esinemisest vaba aja ringi, kuulates erinevaid põnevaid bände.”

Eestit jäi talle meenutama meie Elephants from the Neptune. „Teil on väga, väga head toidud,” ütleb naine õhinal. „Kogu meie bänd sõi oma senise elu parimaid roogi Eestis. Teie leib – mida te sellega küll teete?! Ma ei suutnud Eestis leiva söömist lõpetada.”

Jaga
Kommentaarid