Tanja ja Mikk Saar ootavad oma esiklast veebruari keskpaigaks ning viimased ettevalmistused lapseootuseks käivad! Ent hoolimata tita peatsest sünnist pole Tanja loorberitele puhkama jäänud ja käis hiljuti näiteks "Padjaklubi" võtetel.

Lisaks võtab ta viimast sõprade seltskonnast ning käis "Laulvate lusikate" ehk toiduhuvilistest sõpradega õhtusöögil.

Laura ja ???? "Padjaklubi" võtetel ???????? #padjaklubi @greteklein

A post shared by ♊TANJA info@tanjamusic.com (@tanjamihhailova) on


Kuidas aga on Tanja ja Mikk lapseootuseks valmistunud? Meenutame Kroonika intervjuud jaanuarikuu algusest:

Laulja ja saate „Su nägu kõlab tuttavalt“ kohtunik Tanja Mihhailova-Saar ja tema lauljast abikaasa Mikk Saar ootavad oma esiklast veebruari keskpaigaks, valentinipäevaks, kuid paar pole veel otsustanud, kus haiglas Tanja sünnitab, ega ole kiirustanud ka ühelegi loengule või kursusele, mis mõeldud tulevastele lapsevanematele!

Tanja (33) ja Mikk (36) tutvusid 2007. aastal muusikali „Georg“ võtetel – nad pidid mängima muusikalis abielupaari. Tanja on tagantjärele tunnistanud, et Mikk ei meeldinud talle alguses üldse ja ta mõtles endamisi, mis mees see selline üldse on… Kui Mikk võitis saate „Tantsud tähtedega“ ja hakkas Tanjaga töö asjus rohkem suhtlema, avastas ta, et Mikk on „tõeline aare“. Tanja on eelnevates intervjuudes naljaga pooleks rääkinud, et suhte alguses oli tema tagaajavam pool! Nüüdseks on nad paar juba üle kümne aasta ning elavad koos Nõmmel. Kaks suve tagasi vandusid nad teineteisele armastust Itaalias, kus pidasid maha ka pulmapeo koos pere ja sõpradega. Läinud aasta sügisel teatasid nad sotsiaalmeedia vahendusel, et saavad lapse: „Tulemas uus perebänd... aastal 2018,“ kirjutas Tanja Instagrami postitatud foto alla.

1.Kuidas sa tunned ennast raseduse viimastel kuudel?

Lausa suurepäraselt! Väike mure on olnud ainult lavakostüümidega, mis ei taha enam selga mahtuda. Seega olen pidanud uued lavariided muretsema. Muidu on kõik hästi ja laps ei ole minu töötempot alla võtnud. Detsember on teadagi artistidele ülitihe kuu ja nii olen minagi suurema osa ajast laval veetnud. Sellel nädalal annan viimaseid kontserte ja siis võtan kaks kuni kolm kuud lavapuhkust. Isegi ei mäleta, kunas olen viimati rohkem kui kuu aega järjest puhanud. Tavaliselt võtame kogu kollektiiviga pärast talvist töörallit aja maha ja puhkame terve kuu, kuid mitte kauem. Plaanin küll pausi võtta, kuid ausalt öeldes ma ei tea, kas pean nii kaua tööta ja muusikata vastu. (Naerab.) Tuleb põnev aeg, kuid veidikene hirmus ka. Tegelikult võtan pausi just lavalt, teatud tööasju teen ikka edasi, näiteks tüdrukutebänd La La Ladies vajab uusi lugusid ja seega stuudiosse lähen ma ikka.

2.Raseduse lõpp kulgeb hästi, aga kas alguses oli süda ikka paha ka?

Õnneks mul ei ole üldse halb olnudki, kuigi kartsin, et süda hakkab läikima, sest olen totaalselt merehaige. Näiteks ma ei saa isegi auto tagaistmel kaua sõita, kohe läheb süda pahaks. Seega kartsin, et rasedaks jäädes hakkab iiveldus mind piinama ja muretsesin, kas saan üldse lavale minna. Aga kõik on läinud algusest lõpuni väga hästi. Ainult jalad on rohkem väsinud kui muidu. Kontsadel käimine pole enam nii kerge. (Naerab.)

3.Kas teate juba ka lapse sugu? Tuleb poiss või tüdruk?

Jah, arstid on seda meile öelnud küll. Aga vahest eksitakse ka, seega –enne kui oma silmaga last ei näe, ei saa päris kindel olla.

4.Tähtaeg on juba üsna pea käes. Kas oled juba lasteriideid ja mänguasju muretsenud, on vanker olemas?

Ei, meil ei ole veel eriti midagi, peale selle, mida mõned inimesed on meile juba etteruttavalt kinkinud: mänguasjad ja oma kätega tehtud armsad kingitused, näiteks kootud pleed. Ise me ei ole veel sissoste teinud. Usun, et kui nüüd on viimased esinemised ära, siis jõuan sellega tegeleda ja vaadata natukene ringi.

5.Kas olete mõelnud ka eraldi lapsetoa peale ja selle ära sisustanud?

Eraldi lapsetuba meil praegu ei ole. Vaatame, kuidas elukorraldus hakkab pärast lapse sündi välja nägema, ja lähtume sellest, kuidas meil on mugav ja mis on lapse jaoks parim lahendus. Lahendame kõike jooksvalt.

6.Tunned sa sünnituse ees ka hirmu?

Jutte on erinevaid, aga kõik on ilusti hakkama saanud. Mul on õde sünnitanud ja sõbrannad. See on elu osa. Läheb nii nagu ta läheb. Inimestel on häid kogemusi ja halbu elamusi. Kunagi ei tea, kuidas endal läheb. Püüan hakkama saada.

7.Olete Mikuga ka mõnel sünnituseelsel kursusel käinud?

Me pole jõudnud selliste asjadega tegeleda. November-detsember ei saanud üldse kuskile minna, meil oli kohutavalt palju tööd ja Mikk oli üldse ära Tartus seoses „Hüljatute“ muusikali proovidega. Tal oli palju etendusi ja minul kontserte.

Küll aga olen rääkinud oma sõbrannadega, kes on juba emaks saanud, ja oma õega. Kusjuures minu õde ei olnud enne sünnitamist kuskil kursustel käinud, aga sai ilusti hakkama. Ma ei muretse väga selle pärast, ehkki ei välista ka seda, et me paarile loengule siiski jõuame või võtame lausa mõne eratunni spetsialistiga.

8.Kumba sünnitusmaja te eelistate, kas Pelgulinna või Ida-Tallinna Keskhaigla sünnitusmaja?

Seda me ei ole ka veel otsustanud. Praegu käin kontrollis üldse erahaiglas. Nende kahe vahel oleme alles valimas. Ühe kohta on häid ja mitte nii väga häid kommentaare, nagu ka teisel on omad poolehoidjad ja vastased. Minu sõbrannad on jagunenud kahte lehte: kes on ühe poolt, kes teise poolt. Usun, et lõpuks tuleb mingi märk ning me jõuame õige otsuseni.

9.On sinu ema on sulle ka soovitusi jaganud?

Tegelikult ma ei taha enne lapse sündi väga palju rääkida, kuidas ja mida tuleb ühe väikese beebiga teha. Kui laps on käes, siis on õige aeg kõike küsida. Kunagi ei tea, kuidas sünnitus läheb, peaasi, et kõik läheks hästi. Ma ei taha enne väga palju teada.

10.Olete te Mikuga juba nime üle vaielnud? Võib-olla sina tahad slaavipärast nime, tema lihtsat eesti nime…

Muidugi oleme mõelnud erinevaid variante ja mitu nime on sõelale jäänud, kuid arvan, et ka see otsus tuleb siis, kui õige aeg on käes ja laps sündinud. Vaatame kõike jooksvalt!

Jaga
Kommentaarid