Humoristliku juutuuberina tuntust kogunud, energiline ja loominguline Artur Rehi kirjutas end tänavu maikuus ajalukku, võttes esimese eestlasena vastu lõputunnistuse Los Angeleses asuvalt AADA-lt ehk American Academy of Dramatic Arts nimeliselt näitlemiskoolilt.

Jõgeval neljalapselise pere vanuselt teise lapsena sündinud Artur Rehi (21) ei näe esmapilgul välimuselt ega ka olemuselt kuigi tüüpilise eestlase moodi välja, pigem „paigutaks“ ta elama kusagile Hispaania või Portugali aladele. Tõsi, puhas emakeel reedab tema päritolu kiiresti.

Viimased kaks aastat on Artur veetnud Ameerikas, Los Angeleses – linnas, kus elu keeb ja mis noore mehe sõnul peidab endas tuhandeid võimalusi, tuleb need vaid üles leida. 28. mail sai ta diplomi Dolby teatri selles samas saalis, kus filmimaailma parimad võtavad vastu Oscareid. Koolist, mis filmimaailmas vähimatki tutvustamist ei vaja – American Academy of Dramatic Arts õpetab noortele näitlejakutsest unistajatele filmi-, teatri- ja telenäitlemist.

„Tujurikkuja“ võttis sõrme, filmilaager LAs terve käe

Kui Artur käis põhikoolis, kutsus „Tujurikkuja“ noori uusaasta-sketši võtetele. Ta läks ja naasis sealt uue inimesena. „Sain sealt vankumatu huvi filmimaailma ja näitlemise vastu. Igal juhul liitusin ma kohe pärast seda Jõgeva kooliteatriga Liblikapüüdja,“ ütleb ta. „Tegutsesin aktiivselt ka Youtube’is. Tegin loendamatul arvul humoorikaid sketše, esialgu eesti keeles.“

Tema eestikeelseid videoid ei saatnud kuigi suur edu. Artur mõistis, et tema huumor on pisut teistsugune. Ta proovis samas võtmes naljadega, ent ingliskeelsele auditooriumile suunatuna. „Murrang tuli päevapealt,“ sõnab Artur niisuguse energiaga ja viisil, mis ei jäta vähimatki kahtlust, et tema sees põleb päris ehe tuli. „Vaatajate arv kasvas meeletu kiirusega ja ma saavutasin juutuuberite maailmas teatava tuntuse.“

Jaga
Kommentaarid