Olles 1996. aastal suure skandaaliga lahutanud prints Charlesist, kellega Dianal oli kaks last (prints William ja prints Harry), hakkasid augustis 1997 levima kuuldused, et Diana on suhtes Dodi Al-Fayediga – Harrodsi kaubamaja omaniku Mohamed Al-Fayedi pojaga. 30. augustil, olles naasnud jahipuhkuselt Vahemerel, suundus paar Pariisi ning kostsid kuuldused, et Diana on kihlunud. Nii olid Diana ja Dodi Pariisi saabudes igal sammul paparatsodest ümbritsetud, mis lõpuks neile ka saatuslikuks sai.

Meenutame 20 aasta taguseid sündmusi minutikaupa – mis eelnes traagilisele õnnetusele ja kuidas avarii juhtus?

Kell 16:35

Printsess Diana ja Dodi Al-Fayed saabuvad Pariisi Ritzi hotelli koos ihukaitsja Trevor Rees-Jonesiga läbi tagumise ukse. Nad sõidavad liftiga esimesele korrusele ja sisenevad sviiti.

Diana näeb oma elu viimastel tundidel välja rõõmus – nii paistab lifti paigutatud turvakaameratepiltidelt, mis tema surma järel avalikuks said.

Kell 16.38

Paari nähakse sviidi fuajees, nad sisenevad tuppa 102.

Kell 17:37

Dodi Al-Fayedi nähakse sviidist lahkumas koos Trevor Rees-Jonesiga. Nad sõidavad Repossi juveliiri juurde ja naasevad üheksa minutit hiljem. Al-Fayed hoiab käes juveelipoe brošüüri. Hotelli töötaja viib hiljem kaks sõrmust Diana ja Dodi sviiti.

Kell 18:53

Diana ja Dodi lahkuvad hotellist eraldi. Mõlemad alustavad sõitu mehe korterisse, mis asub Triumfikaare lähistel.

Kell 19:00

Henri Paul, Ritzi turvaülem, kes sõidutas paar tundi hiljem Dodit ja Dianat nende surmahetkel ning hukkus ka ise, lõpetab oma töövahetuse hotellis.

Kell 21:30

Diana ja Dodi jaoks oli reserveeritud laud luksuslikus restoranis nimega "Chez Benoit". Kuna neid jälitas selleks ajaks aga juba hulk fotograafe, siis loobutakse õhtusöögist ja suundutakse tagasi Ritzi hotelli.

Kell 21:51

Paar naaseb hotelli läbi peasissepääsu ja suundub restorani poole. Seal viibivad nad umbes kümme minutit. Plaan hotelli restoranis rahulikult einestada luhtub, kuna Diana ja Dodi saabumine sinna tõmbab väga palju tähelepanu. Õhtusöök tellitakse tuppa.

Kell 22:08

Henri Paul naaseb hotelli – mehe ametlik töövahetus on läbi, on ta palutud Dianat ja Dodit tagasi nende korterisse sõidutama. Hiljem tuvastati, et mees oli tarvitanud alkoholi.

Kell 22:20

Al-Fayed räägib öise vahetuse ülemaga. Viimane suhteb omakorda lühidalt Henri Pauliga ja kahe hotelli autojuhiga.

Kell 22:30

Henri Paul läheb hotelli ette kõmupiltnikega rääkima. Ta käib seal õhtu jooksul vähemalt viis korda.

Kell 22:43

Henri Paul siseneb hotelli baari. Ta naaseb sealt koos Trevor Rees-Jonesiga umbes 25 minutit hiljem.

Kell 22:51

Üks Mercedes ja Range Rover saadetakse peibutussõidule, et näha kõmupiltnike reaktsiooni.

Kell 00:06

Printsess Diana ja Dodi ootavad hotelli tagaukse juures autot. Paar ootab seal umbes seitse minutit. Al-Fayed hoiab oma vasakut kätt kerget ümber Diana vöökoha, nende pead on üksteise lähedal.

Kell 00:14

Henri Paul naaseb hotelli ja vestleb Diana ning Dodiga.

Kell 00:17

Hotelli juurest lahkub Mercedes, autojuhiks on Henri Paul. Autos on Diana, Dodi ja ihukaitsja Trevor Rees-Jones. Kõmupiltnikud asuvad autot jälitama.

Kell 00:25

Mercedes kihutab tunnelis kiirusega umbes 110 kilomeetrit tunnis, autojuht kaotab sõiduki üle kontrolli. Auto teeb avarii ja sõidab vastu 13. tunneliposti. Henri Paul ja Dodi Al-Fayed surevad silmapilkselt, printsess Diana ja ihukaitsja Trevor Rees-Jones on raskelt vigastatud. Fotograaf Romauld Rat saabub sündmuskohale vaid sekunditega ning jäädvustab õnnetusest esimesed pildid.

Kell 00:26

Arst Frederic Mailliez sõidab autoga sündmuskohast mööda ja märkab avarii teinud sõidukit. Mees on esimene arst õnnetuskohas ja ta teeb ka esimese kõne hädaabinumbrile.

Kell 00:28-00:30

Sündmuskohale saabuvad esimesed kaks politseiametnikku, nad asuvad kõmupiltnikke sündmuskohalt eemale suunama.

Kell 00:32

Saabuvad kiirabi ja tuletõrjeauto. Kaheksa kõmupiltnikku vahistatakse sündmuskohal ja viiakse küsitlemiseks jaoskonda.

Kell 01:15

Politsei fikseerib Dodi Al-Fayedi ja Henri Pauli surma.

Kell 01:25

Kiirabi lahkub printsess Dianaga sündmuskohalt ja viib ta haiglasse. Diana on juba saanud ühe südamerabanduse.

Kell 01:55

Kiirabi peatub viieks minutiks, Diana kehasse süstitakse adrenaliini.

Kell 02:06

Kiirabi saabub Pitie-Salpetriere haiglasse. Dianale tehakse peaaegu kaks tundi südamemassaaži.

Kell 04:00

Printsess Diana kuulutatakse surnuks. Ainsana jääb õnnetuses ellu Trevor Rees-Jones, ent sedagi napilt: mees oli väga raskelt vigastatud ning langes koomasse, hiljem aga veetis nädalaid valuvaigistite all ning kannatas kuude kaupa mälukaotuse all. Õnnetuses sai tõsiselt viga mehe nägu, mis tuli kirurgidel 150 titaanplaadi abil praktiliselt uuesti üles ehitada.

Kell 04:41

Saadetakse välja esimene teade Diana hukkumise kohta.

Kell 05:00

Ajakirjanikud kutsutakse haiglasse pressikonverentsile. Neile antakse ametlikult teada, et printsess Diana on surnud. Järgneval päeval ei leidnud ajalehte, millel poleks traagiline õnnetus kajastunud.