47-aastane kuninganna asus eile taas oma kuninglike kohustuste kallale pärast lühikest puhkust, mille põhjuseks oli tema õe Inés Zorreguieta enesetapp 6. juunil. Kuninganna pidas ajakirjanikele Protoni teraapiakeskuses väga emotsionaalse kõne.

"Täna on minu esimene tööpäev pärast väga keerulist perioodi. Tegelikult olen ma väga õnnelik, et saan külastada Protoni teraapiakeskust, see koht on vähiga elavate inimeste jaoks äärmiselt tähtis," alustas Maxima.

"Inimesed, kes on haiged, aga loodavad samas ravile. Mu kallis andekas väike õde oli samuti haige. Ta ei leidnud oma elus enam rõõmu ja teda ei olnud võimalik ravida."

"Meie ainukeseks lohutuseks on see, et nüüd on ta viimaks oma rahu leidnud. Ma tänan kõiki, kes on meile kaastunnet avaldanud. Te olete meid aidanud. Ma tänan kõiki ka teiepoolse lugupidamise eest, mida te meie perekonnale sellel tumedal perioodil võimaldanud olete. Aitäh, aitäh, aitäh!"

33-aastane Zorreguieta leiti surnuna 6. juunil oma Argentiinas, Buenos Aireses asunud korterist. Hollandi valitsuse esindaja sõnas ajakirjandusele, et tegemist oli enesetapuga.

Kuninganna Maxima oli oma õe varajasest lahkumisest šokeeritud. Meedia teatel kannatas Zorreguieta depressiooni ja vaimse tervise probleemide käes.

Eluliin psühholoogiline kriisinõustamine 6 314 300!