Kui Catherine ootas prints George’i ja printsess Charlotte’i, siis oli tema beebikõht alati üsna väike ja vaevu märgatav. Kuid sellel korral on tema kõht märgatavalt suurem võrreldes eelmise kahe raseduse sama perioodiga.

Eelmiste raseduste lõpufaasides ei olnud aru saadagi, et Catherine rase oleks, kuid viimastel kuningliku perekonna avalikel esinemistel on Kate näidanud vägagi kurvikat figuuri.

Endine ämmaemand Aly Dilks sõnas Daily Mailile, et enamus mitu korda sünnitanud naisi kasvatavad järgnevatel rasedustel suuremad beebikõhud.

"Põhimõtteliselt on igal rasedusel oma erinevused ja sarnasused, kuid tavaliselt on siiski naistel seda suuremad kõhud, mida rohkem lapsi nad minevikus sünnitanud on," sõnas ekspert.

See tuleneb sellest, et keha on minevikus õppinud uuele ilmakodanikule ruumi tegema, samuti kasvavale lapsele piisavalt toiteaineid võimaldama.

Esimese raseduse ajal kasutab keha hormoone, et teha vajalikke muutusi lapse mahutamiseks organismi.

"Roiete ja emaka laienemine võib aega võtta, seega tõelise beebikõhu väljakujunemine võtab esimesel korral aega," sõnas ekspert.

"Teiseks raseduseks on roided piisavalt laienenud, et anda emakale piisavalt ruumi laienemiseks ja seega on beebikõht ka kiiremini nähtav. Igal järgmisel rasedusel tuleb mängu juba lihasmälu, mõned naised peavad oma emadusriided kohe peale positiivset rasedustesti tulemust kapist välja tooma," lisas ta.

Ekspert sõnas veel, et paljud naised märkavad seda, kuidas iga järgneva rasedusega muutuvad suuremaks ka nende rinnad. "Meie kehad on tõeliselt imelised, hoolimata sellest, kas sa oled minevikus rinnaga toitnud või mitte, su keha valmistub ikka selleks iga kord ette."

Veel üks võimalik põhjus Kate’i suuremaks beebikõhuks võib olla ka platsenta paiknemine organismis.

"Platsenta asukoht võib igal korral olla erinev, kuna munarakk võib kinnituda erinevatesse kohtadesse," lisas ekspert.