Eelmise nädala neljapäeval põhjustas prints Philip autoavarii, kõrvalteelt peateele suundunud 97-aastane mees ei andnud peateel liikuvale sõidukile teed ja põhjustas sellega avarii.

Philip sõnas pärast õnnetust, et ta ei näinud lähenevat autot, kuna päike pimestas teda. Philip tõmmati autost katuseluugi kaudu välja, tema vigastada ei saanud. Kahjuks ei läinud nii hästi teisel autos olnud inimestel, kõrvalistmel olnud 48-aastane Emma Fairweather murdis oma randme.

Alles nüüd saatis prints Philip naisele vabanduskirja, milles kordas, et ei märganud lähenevat autot, vahendab People.

Printsi kirjas seisis: "Kallis proua Fairweather, soovin teada anda, kui kahju mul on enda osa tõttu avariis. Olen sellel ristmikul olnud lugematutel kordadel ja tean väga hästi seda, kui suur on peatee liiklus."

Briti ajakirjanikud avastasid, et printsi ja kuninganna autodel on üks väga eriline omadus, mida tavakodanike autodes ei ole.

Kaasaegsetel autodel on hoiatussüsteem, mis annab teada, kui turvavöö ei ole kinnitatud. Selleks võib olla vilkuv tuli, helisignaal või nende mõlema kominatsioon.

Ajaleht The Sun kirjutas, et prints Philipi ja kuninganna Elizabethi autodes on see süsteem välja lülitatud. Ehk siis kuninganna ja tema abikaasa on palunud oma Land Roverites see kohustuslik süsteem välja lülitada.

Kuningliku perekonna siseringi kuuluvad isikud on rääkinud, et põhjus on üsna lihtne, riigi esipaari jaoks on see meeldetuletav signaal tüütu ja nad ei taha seda kuulata.

Suurbritannia seaduste kohaselt peab iga inimene kandma turvavööd, paljud inglased on üsna marus, sest arvavad, et prints peab ennast seadustest tähtsamaks.