Möödunud neljapäeval ja reedel massiliselt levinud Twitteri-postitused olid sedavõrd veenvad ja rohkearvulised, et nendest võttis tuld ka meedia, mistõttu jäi kuninganna kuuldusi korraks lausa uskuma ja helistas paaniliselt abikaasale, et kontrollida, kas tollega on kõik ikka korras.

Kuningakojale lähedalseisvad isikud paljastavad The Sunile, et järgnes äärmiselt ebamugav ja pikk telefonikõne, mille jooksul vanapaar arutas, kuidas sellise olukorraga toime tulla. “Mõlemad jõudsid ühisele järeldusele, et ega midagi polegi teha. Nad on aga sellest hoolimata tekkinud olukorrast äärmiselt häiritud, kuna pole kuigi meeldiv kogeda, kuidas terve maailm su surma ootab,” sõnasid allikad.

Kuninganna olevat kaalunud isegi oma suvepuhkuse varajast lõpetamist ja siiani puusaoperatsioonist taastuva printsi kõrvale naasmist, et oma põdura tervisega abikaasa läheduses olla — 97-aastane Edinburghi hertsog ja 92-aastane kuniganna Elizabeth on abielus olnud 70 aastat. Surmauudiste levikut on nende puhul ette tulnud varemgi, mistõttu on palee igasugustest kommentaaridest keeldunud.