Kate Middleton on kuningliku perekonna üks tuntumaid liikmeid, aga kuninganna jaoks pole ta alati nii heas nimekirjas olnud. Kui William tegi Kate’ile abieluettepaneku, oli kuningannal väidetavalt suur mure: Kate’il pole töökohta.

2011. aastal välja antud raamatus “The Making of a Royal Romance” kirjutas autor Katie Nicholl, et kuninganna püüdis Williamile selgeks teha, et ta võiks Kate’ile teha abieluettepaneku alles siis, kui Kate’il on edukas karjäär.

Nicholl kirjutas raamatus: “Kuninganna jaoks oli suur mure, et Kate’il puudus edukas karjäär ja väljakujunenud iseloom.” Ta lisas: “Kuninganna Elizabeth II on kuningliku perekonna liikmetest kõige töökam vaatamata oma kõrgele vanusele. Seetõttu on tema jaoks vastuvõetamatu, et kuningliku perekonna tulevased liikmed ei tööta.”

Ühe allika väitel ei tohiks tulevase kuninga abikaasa olla jõudeelu elav naine, kes reisib ühest viie tärni hotellist teise.

Kate ja William käisid kohtamas mitu aastat peale oma ülikooliõpinguid. Kate töötas mõnda aega moemajas Jigsaw ja lisaks ka oma perefirma heaks. William tegeles aga sõjaväekarjääriga.

Kuninganna olevat Kate’ile andnud nõu hakata tegelema heategevusega. Kate võttis head nõu kuulda ja hakkas koostööd tegema Starlightiga, mis abistab surmavalt haigeid lapsi.

Kate’il ja Williamil on kolm last: 5-aastane prints George, 3-aastane printsess Charlotte ja 7-kuune prints Louis.