Enne kui prints Harry kõmuline kihlatu Meghan Markle ennast kuninglikesse kingadesse pigistab on ilmsiks tulnud põhjused, miks tema eelmine suhe Hollywoody suurnina ja filmiprodutsendi Trevor Engelsoniga tegelikult lagunes.

Briti meedias on tagasihoidlikult lahkumineku põhjuseks toodud “ületamatud erimeelsused” ning Meghani ja Trevori vahel kehtib “vaikse lahkumineku” kokkulepe.

Sellegipoolest pole juba varasemalt Briti kuningakoja siseelu lahanud Andrew Mortoni raamatu kohaselt asi kaugeltki nii. Raamatust ilmneb, et Markle lõpetas oma pea kaks aastat kestnud suhte abikaasa Engelsoniga päeva pealt, saates talle tekstsõnumi sisuga, et ei soovi temaga enam näost näkku kohtuda.

Naine olevat kogunisti posti teel oma mehele kihla- ja abielusõrmuse tagastanud. Morton kirjeldab prints Harry peatset kihlatut kui auahnet naist, kes oskab olla õigel ajal õiges kohas ega kohku eesmärgi nimel tagasi ka teisi jalge alla trampimast. Raamatu põhjal soovis Markle lahkuminekut, kuna olevat tüdinenud elust, kus kummagi töö- ja karjäärialased ambitsioonid ei sobi kokku.

Peapiiskopi piinlikud küsimused

Ajal, mil 33-aastane prints Harry ja tema 36-aastane kihlatu Meghan Markle oma 19.mail Windsori lossi St. George’i kabelis toimuvat abielu planeerivad, on Markle’i eelmisest suhtes kaasa tulnud “lahutatud” staatus tekitanud küsitavust ka kiriklikes asjaajamistes. Nimelt kirjeldab väljaanne DailyMail, kuidas Canterbury peapiiskop Justin Welby on planeeritava kuningliku abielu eel olnud sunnitud esitama Meghanile imelikke ja intiimseid küsimusi tema eelmise suhte kohta.

Viimast põhjusel, mida nõuab kiriku enda menetlusprotokoll lahutatute taasabiellumise puhul. Küsimuste hulka kuulus muuhulgas, kas uuesti abielluval Markle’l on jätkuvalt tundeid oma eksabikaasa vastu ja kas ta on oma lahkumineku valust üle saanud.