"Royal Family" loodi Richard Cawstoni poolt BBC'le ja sarnaselt tänapäeva tõsielusarjadele veetis filmimeeskond perekonnaga 18 kuud järjest. Dokumentaalfilmis on näiteks stseene monarhide hommikulauast ja Prints Charlesi noorematest aastatest.

Kuigi alguses andis kuninganna oma nõusoleku 38-le videolõigule, otsustas ta ikkagi hiljem, et film on liiga isiklik ja käskis ta ära peita.

2-tunnist dokumentaalfilmi oli võimalus näha vaid ühel korral - 21. juunil 1969. aastal, kui koguni 37 miljonit inimest olid naelutatud oma teleekraanide külge.

Kuninganna Elizabeth II ja prints Philip

Aga mitte ainult kuninganna oli see, kes oli filmi vastu, vaid ka printsess Anne, kelle arvates, oli "Royal Family" halb idee juba algusest peale.

Filmi toimetaja Michael Bradsell paljastas, et ta kõhkles pikka aega enne, kui näitas kuningannale valminud filmilõike. "Meie kõik olime natuke närvis, sest meil polnud aimugi, mida ta sellest arvab," ütles ta.

"Kuninganna arvates oli film liiga pikk, kuid direktor Dick Cawston veenis, et nii see tegelikkuses polnud."

Uues ABC saates "The Story of the Royals" arvavad eksperdid, et seesugune otsus tuli kuningannalt, sest nii kaoks monarhide maagia ära ja see muudaks neid "odavamaks"."

Üksikuid videolõike on siiski tähtsate sündmuste puhul avalikustatud: prints Philipi 90. sünnipäeval või kuninganna Teemant-Juubeli puhul.