Chelsy ja Harry armuromaan oli mõlema jaoks tohutult kurnav, 7 aasta jooksul jälgis kogu maailma meedia, kuidas noorpaar kokku-lahku käis ning enamus lähenemiskatseid ja kõrvalhüppeid lasuvad Harry südametunnistusel (loe kuningliku pere "paha poisi" skandaalsematest vallutustest SIIT). Nii oligi imetlusväärne, kui sirge seljaga Chelsy oma ekspeigmehe pulmatseremooniale sammus. Selgus, et paraku oli tegu üksnes fassaadiga.

Kõigest paar päeva enne pulmi pidasid Harry ja Chelsy maha pisaraterohke telefonikõne, milles Harry jättis Chelsy'ga lõplikult hüvasti ja asjaosalistele lähedalseisvad isikud kinnitavad, et see oli keeruline mõlema jaoks. Davy olevat olnud äärmiselt haavatud sellest, et teda pulmatseremoonia järgsele vastuvõtule ei kutsutud ning otsus pulmadest üleüldse osa võtta sündis viimasel hetkel. "Chelsy oli endast äärmiselt väljas ja pidi Harry'le pühalikult tõotama, et ei hakka järelpeole kontvõõraks tikkuma," kinnitas üks anonüümseks jääda soovinud allikas.

Prints Harry elulooraamatu “Harry: elu, kaotus ja armastus” autor Katie Nicholl on Harry ja Chelsy omavahelist läbisaamist kommenteerinud järgmiselt: "Nende aastatepikkust suhet kõrvalt jälgides on selgelt näha, kuidas kumbki polnud kunagi valmis teisest lõplikult loobuma. Nad on oma nimed isegi ühte kuningliku palee aias olevasse puutüvesse uuristanud. See oli selline armulugu, et ohohoo... Nad olid isegi paar aastat tagasi veel valmis teineteisele täielikult anduma. Esimest armastust niisama lihtsalt ei unustata!"