EOnline vahendab, et prints George (4) ja printsess Charlotte (2) kuulevad oma isa suu läbi tihti jutte Dianast. Ka nende kodus on palju fotosid, kus peal noor ja kaunis Diana. Kui Diana poleks 20 aastat tagasi surnud, oleks ta praegu 56-aastane nooruslik vanaema.

William sõnas dokumentaalfilmis, et keerukaks teeb olukorra seegi, et tema abikaasa ja laste ema Kate Middleton ju Dianat ei tundnud ehk ta ei saa kaasa rääkida ning mälestusi jagada. "Aga rõhutan lastele alati, et nende elus oli ja on kaks vanaema! On oluline, et nad kunagi ei unustaks Diana rolli," märkis William.

William lõõpis, et Diana oleks lapselapsi ehk liigagi palju armastanud ja ette hoiatamata pidevalt külla saabunud. "Ta oleks vanaemana tõeline õudusunenägu," muheles William. "Ta tuleks ja läheks suvalistel aegadel. Saabuks ilmselt siis, kui lapsed on näiteks vannis. Kõik lõppeks suure veesõjaga, kus vannivesi on maas ja mullikesed kõikjal lendlemas."

Tõsisemaks muutudes nentis William, et kuigi on möödas kakskümmend aastat tunneb ta emaga ikka lähedust. "Mu ema elab koos minuga iga päev," toonitas William, kes praegu on 35-aastane. Ta rõhutas, et just ema õpetas teda hindama normaalset elu, mitte mõtlema endast kui kuninglikust kõrgklassist. William märkis, et just seda arusaama üritavad nad Kate'iga anda edasi ka oma lastele. Ehk rõhuda, et reaalne elu on ikkagi väljaspool kuningalossi seinu, mitte vaid näilises suletud maailmas.