Kõige skandaalsem neist on Charles'i salaplaan teha oma abikaasast Camillast kuninganna. Alates 2005. aastast, kui Charles ja Camilla teatasid oma kihlusest, on prints kinnitanud, et juhul kui tema saab kuningaks, ei saa tema kaasast mitte kuninganna vaid printsess konsort.

Uus raamat avalikustab aga Charlesi kavatsuse teha Camillast ikkagi kuninganna. Selline plaan oli tal tegelikult juba enne pulmi, kuid Camilla oli rahva hulgas väga ebapopulaarne. Sellise lükkega ostis Charles aega, mille jooksul pidi tema uus kaasa brittidele meeldima hakkama.

Siiski pole Camilla aastate jooksul rahvale meeldima hakanud. Mullu augustis, Diana 20. surma-aastapäeva paiku tehtud uuringu kohaselt ei soovi 67% vastanutest, et Camilla ei hakkaks kasutama tiitlit kuninganna.

Raamatus avalikustatakse ka seda, et kuninganna Elizabeth ll võib kolme aasta pärast anda üle kuningriigi oma pojale. Kuigi Charles täidaks kõiki kuninga kohustusi, saaks ta selle tiitli alles pärast ema surma.

Sellisel juhul saaks kuninganna kinni pidada oma lubadusest teenida oma rahvast surmani. Kuid kuningriigil oleks ka pea, kes suudab juhi kohustusi täita juhul kui Elizabeth ll tervis peaks halvenema.