Alates Camilla ja Charles’i laulatusest 2005.aastal on olnud teada, et Camilla sooviks on kuninganna tiitlit mitte kanda ning jääda “tema kuninglikuks kõrguseks printsi abikaasaks” (ingl k Her Royal Highness Princess Consort). The Telegraph spekuleerib aga, et see aastaid teada info võib olla aegunud — nimelt uuenes prints Charles'i isiklikul veebilehel olev info, kus puudub nüüd Camilla tulevast tiitlit puudutav informatsioon, andes tuld spekulatsioonidele, mille kohaselt on naine oma sõnadest taganenud ja soovib pärast kuninganna Elizabeth II troonilt lahkumist siiski saada “tema kuninglikuks kõrguseks kuninga abikaasaks” (ingl k Her Royal Highness Queen Consort). Parasjagu troonil viibiv naissoost valitseja kannab Inglismaal teadagi tiitlit “valitsev kuninganna” (ingl k Queen Regnant) ning tema abikaasa ei muuda oma tiitlit, jäädes alati printsiks (nagu näiteks Elizabeth II abikaasa prints Philip).

Camilla varasem soov troonile asudes suursugust tiitlit mitte võtta tulenes asjaolust, et ta on prints Charles’i teine abikaasa pärast lahutust, mida kuningaperes ei soositud. Määrav on ka asjaolu, et Camilla ja Charles’i suhe algas juba printsi eelmise abielu ajal printsess Dianaga, muutes Camilla brittide hulgas meeletult ebapopulaarseks — maine, mida Camilla pole siiani suutnud turjalt raputada. Isegi veel eelmisel aastal läbiviidud rahvaküsitluse tulemused näitasid, et kaks kolmandikku rahvastikust ei soovi Camillat troonil näha.

On teada, et Cambridge'i hertsoginna Catherine'ist ehk Kate Middletonist saab tohutu populaarsuse tõttu prints Williami troonile tõustes kuninganna Catherine, kuigi ametlikult oleks ka tema tiitliks “kuninga abikaasa”. Enne veel võib aga Kate’i ja Williamit oodata veel üks tiitliülendus — kui prints Charles kuningaks saab, on tema võimuses teha praegusest Cambridge’i hertsog Williamist Wales’i prints ning Catherine’ist Wales’i printsess, mis on äärmiselt auväärsed tiitlid pärit 14.sajandist. Camilla ei kanna hetkel Wales'i printsessi tiitlit, kuna on sellest kõigil eelpool mainitud põhjustel loobunud.

Kuningakoja kõneisik jäi meedia pöördumiste suhtes kidakeelseks ning sõnas vaid The Telepraphile antud kommentaaris, et kuningliku pere liikmete isiklike veebilehtede korduma kippuvate küsimuste sektsiooni uuendataksegi aeg-ajalt ning küsimused, mida nii tihti enam ei küsita, lihtsalt eemaldatakse mõne aja möödudes. Kuningliku pere arvukate fännide jaoks on küsimus aga ääretult oluline, kuna tiitlid peidavad endas siiani paljude jaoks ohtralt sümboolikat ja väärtust. Elulookirjanik Sally Bedell Smith, kes on ka prints Charles’i biograafia “Prints Charles: ebatõenäolise elu kired ja paradoksid” (ingl k “Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life”) autor sõnab, et printsile pole kunstlikult konstrueeritud ja ebaloogilise “printsi elukaaslase” tiitel kunagi meeldinud, mistõttu ongi põhjust karta, et varasemalt antud lubadustest taganetakse.