Tõenäoliselt pärib trooni prints Charles, seega liiguvad Cambridge’i hertsog ja hertsoginna troonipärimisjärjestuses edasi.

Sellel juhul saab Kate Middletonist Walesi printsess, viimati kandis avalikult seda tiitlit Williami ema, printsess Diana. Williamist saab Walesi prints.

Soovi korral saab Catherine oma uut tiitlit kasutada, see oleks kui armas austusavaldus varalahkunud Dianale.

Hetkel on Walesi prints Charles, tehniliselt hoiab printsessi tiitlit Camilla Barker Bowles, kuid kuna avalikkus seostab tiitlit Dianaga, siis pole Camilla seda kunagi kasutada soovinud. Camilla on kasutanud Cornwalli hertsoginna tiitlit.

Traditsiooniliselt kannab Walesi printsi tiitlit troonipärija, Charles on 21. inimene, kes seda kannab. Dianast sai Walesi printsess 1981. aastal, pärast Charlesiga abiellumist.

Prints Harry oma vanaema surma korral uut tiitlit tõenäoliselt ei saa, kuna tema on troonipärimisjärjekorras oluliselt madalamal kohal. Temast kõrgemal on prints Williami lapsed – prints George, printsess Charlotte ja prints Louis.

Walesi printsessi tiitle anti esmakordselt 10. oktoobril 1361. aastal varasemale Kenti hertsoginna Joanile. Printsess Diana kandis tiitlit aastatel 1981-1996.