Vandenõufännide lemmikversiooniks on teooria, et printsessi mõrva tellis Briti kuningakoda, kus polevat talutud mõtet, et tulevase kuninga ema võib abielluda muslimiga (ehkki Diana oli olnud Dodiga tuttav ainult kuus nädalat ega kiirustanud abielluma). Seda teooriat on toetanud Dodi isa Mohammed al-Fayed, kes lisas loole vürtsi "paljastusega", et printsess oli hukkudes lapseootel. Väite on ümber lükanud nii koroner, arstid kui ka Diana sõbrannad.

Põnevust on tekitanud ka lugu valgest Fiat Unost, mis olevat Mercedesele tunnelis ette sõitnud (seda autot pole kunagi leitud), ning väited, et Mercedese turvavööd olid rikutud (väide ei leidnud kinnitust), et Henri Paul oli ühe või teise osapoole palgatud salamõrvar ja et kuigi piirkonnas oli 14 turvakaamerat, pole õnnetusest millegipärast nähtud ühtegi videot.

Üle 250 tunnistaja ära kuulanud Londoni kuninglik kohus otsustas 2008. aasta aprillis, et Diana ja Dodi surmas on süüdi nii alkoholi tarvitanud ja kiirust ületanud Henri Paul kui ka autot jälitanud paparatsod.