Festivalipäevadel toimuvad lisaks Merelava kontsertidele veel laat, mõttekoja arutelud, avatud on lasteala, mess, esinevad tänavakunstnikud, toimuvad tasuta kontserdid ja palju muud.

Kolmepäevane festival avatakse neljapäeval, 9. augustil suurejoonelise avatseremooniaga Merelaval. Soe suvetuul ja merekohin viivad kuulajad festivalimeeleollu. Sofia Rubina ja Siim Aimla bänd panevad ka tagasihoidlikuma eestlase kaasa laulma.

Festivali teisel õhtul on üle aastate Saaremaal kolmekesi ühel laval Marko Matvere, Jaan Tätte ja Liisi Koikson. Pärast ilmareisi ei ole Marko ja Jaan Saaremaal ühele lavale kokku juhtunud! Sel korral tähistatakse Marko Matvere juubelit kontserdiga “50 ringi”. Naeru, lihtsust ja igatsust pakuvad Marek Sadam ning ansambel Sadamasild, kelle loomingut on nimetatud ka kui musikaalseks teraapiaks. Reedese kontsertprogrammi lõpetab kuulajate vaieldamatu lemmik Terminaator.

Rokenroll ja disko!
Laupäeval, 11. augustil toob rokenrolli ja diskot ühendavad noodid festivalile Sõpruse Puiestee. Lõputseremooniale järgneb publikut hullutav Dagamba Lätist, kelle muusika on ühtviisi muljetavaldav nii Beethovenit kui ka Led Zeppelini lugusid esitades. 22. Kuressaare merepäevadele paneb punkti vapustav laseri-show.

“Sõpruse Puiestee tuleb merepäevadele parimate soovidega pakkuda omalt poolt head muusikat ja meelelahutust. Saaremaaga on seotud mõnigi ansambli liige, kes on Kuressaares koolis käinud ja kellel on Saaremaal juured. Kindlasti tulevad esitamisele Puiestee parimad ja tuntud palad: “1905”, “Rahu, ainult rahu” jt. 2017. aasta detsembris andsime välja uue plaadi “Selle suve nägu” ja kuulata saab ka kollektiivi värskemat loomingut,” ütleb Mait Vaik.

Lisaks kolmepäevasele kontserdiprogrammile on festivalialal avatud laat, messiala, folgiprogramm, lasteala ja lastelavastused, mõttekoda, toimuvad etteasted Folgiplatsil ja esinevad tänavakunstnikud. Põnevaid tegevusi jagub suurtele ja väikestele merepäevalistele igasse päeva!

„Tuule puudutus”
Kuressaare merepäevade selleaastases mõttekojas tegeletakse mereliste ettekannete ja aruteludega ning festivali teemaga „Tuul”. Kõneletakse Saaremaa meretuulepargist, tuulikute taastamisest ja mereturismist. Tuntumad kõnelejad on Mart Jüssi ja Tarmo Soomere. Lisaks suhetest tuulepöörises Margus Vaheri ja Kati Tootsiga. Huvitava nurga alt läheneb tuulele rallisõitjate ilmaennustaja M-Spordist Jüri Kamenik. Oma teadmisi saab aga proovile panna mälumängus Meremälu.

Kuressaare merepäevade toetajad on Balbiino, Kuressaare Veevärk ja Ouman Estonia OÜ.
Jälgi ka Kuressaare merepäevade Facebooki lehte SIIN.

Blogi postitusi saab lugeda SIIN.

Jaga
Kommentaarid