Naine, kes teadusliku uurimuse käigus delfiiniga seksis, tuli esimest korda oma looga avalikkuse ette. 17. juunil esilinastub BBC kanalil Howe'ist dokumentaalfilm "Naine, kes rääkis delfiinidega".

Loomade uurija Margaret Howe Lovatt oli 1960ndatel NASA rahastatud eksperimendi osaline, kus ta pidi intelligentsele mereloomale, delfiinile inglise keelt õpetama. 1963. aastal aitas Howe muuta kodu delfinaariumiks, kus teadurid said looma uurida otse kodustes tingimustes.

Seal tutvusid Peter ja Margareth: "Ma meeldisin Peterile. Ta hõõrus end vastu minu põlvi, jalgu, käsi - ja ma lubasin seda. See ei olnud ebameeldiv, kuni ta seda liiga karmilt ei teinud. Alguses panin ma ta lifti ja käskisin tal teiste tüdrukutega (delfiinidega) mängida."

"Sellega oli nii lihtsam tegeleda, kui sellel lasta juhtuda. Peter oli vanuses, kus ta sugutung oli suur," sõnas Margareth.

Ta lisas: "See oli seksuaalne tema poolt, mitte minu. Minu poolt vast sensuaalne. Pinge meie vahel muutus nagu sügeluseks, mille pidi ära kratsima. Ma olin seal, et teda tundma õppida."

Eksperiment, mis algas kuuekümnendate idealismiga, lõppes kuulujuttudega delfiinidest, kellel testitakse LSD'd ning skandaaliga Margarethi ja Peteri vahelise suhte ümber.

"Mulle on saadetud sadu intervjueerimiskutseid, kuid olen neid kõiki eiranud," sõnas Howe.