Rock Cafes kogunevad rokisõbrad, kes oma kohalolekuga Grapsi "sinihelerohelist valgust" tänaseni eneses edasi kannavad. Ürituse järjepidevuse taga on kõik need aastad seisnud Grapsi omaaegne bändikaaslane Jaanus Raudkats ning Radio Mania ja Rock Cafe asutaja Margus Pilt.

Sel laupäeval teevad vanameistrile kummarduse: Magnetic Band (Gunnar Grapsi kunagine oma bänd), Crazy Dayz (Soome rokilegendi Remuga korduvalt koos esinenud Hurriganesi tribuutbänd), Kolumbus Kris (rocki ja rhythm&bluesi mammut), Revolver (eelmisel aastal kokku pandud kodumaise roki superbänd), Erik Meremaa (House Of Gamesi vokaal ja firmamärk)&Tamur Marjasoo (kitarrigeenius, ex-Magnetic Band, ex-Varaan, ex-Shower), Herald (tänavu 10aastaseks saanud stiilipuhas Eesti heavy-metal punt) ning Jaak Ahelik tuleb tutvustama Grapsi järgmisel aastal toimuvale 60. sünniaastapäevale pühendatud suurprojekti.

Gunnar Graps (27.11.1951-17.05.2004) oli Eestis omaette nähtuseks tõusnud muusik, kes viljeles erinevaid stiile, kuid jäi truuks eelkõige rokile ja bluusile. Aastal 2004 omistati Grapsile Eesti Muusikaauhindade jagamisel elutöö auhind.

Gunnar Grapsi bändis mänginud Jaanus Raudkats meenutas, et aegade algusest seonduvad Grapsi nimega Marius Sagadi, Riho Sibul, Slavka Gobrin, Aivar Oja, Endel Jõgi, Nevil Blumberg, Andres Aak ning vanameister Sulev Kuusik, kellega oli Gunnaril ilmselt kõige pikem koostöökogemus.

Piletid mälestuskontserdile on eelmüügis plaadipoes "RockRoad" (Endla 38, Tallinn) ja klubis "Woodstock" (Tatari 6, Tallinn.) Uksed Rock Cafesse avanevad 27. novembril kell 20.00.