Inglismaal eemaldab 99% üle 16-aastastest naistest oma kehalt karvu, enamasti kaenla alt, jalgadelt ning intiimpiirkonnast. USAs eemaldab intiimpiirkonnast vähemalt mingi osa karvu koguni 80% tudengitest. Eelmisel aastal müüdi Euromonitori andmetel maailmas 4,69 miljardi USA dollari eest depileerimisvahendeid.

See kõik tähendab halbu uudiseid iidsetele kubeme- ja häbemekarvades elutsevatele putukatele Pthirus pubis, keda kubemetäidena tunneme, sest liigi n-ö looduslike elupaikade massiline ja üha süvenev hävitamine võib peatselt tähistada selle tülika parasiidi paratamatut väljasuremist, kirjutab Bloomberg.

Täpset ja ülevaatlikku statistikat kubemetäide leviku kohta ei koguta ning täpset hinnangut parasiitide leviulatusele on keeruline anda, kuna paljud inimesed ei pöördu putukate sagima hakates mitte arsti poole, vaid püüavad soovimatutest külalistest omal käel vabaneda.

Küll aga näitavad erinevad uuringud ja andmed, et seos depileerimise ja kubemetäide leviku vähenemise vahel on olemas. Kui veel aastal 2003. esines kubemetäisid mingil hetkel elus kolmandilkul inimestest, siis aastal 2009 tehtud uuringu järgi pakkusid oma pükstes kubemetäidele kodu juba vaid 2-10 % inimestest. Austraalias, Sydney ühes suurimas seksuaaltervise kliinikus ei ole kubemetäidega naist nähtud juba aastast 2008 ning meeste puhul on langus olnud 80% võrreldes saja aasta taguste näitajatega.

Kubemetäide kadumist seostatakse eelkõige just 1990ndate alguses levima hakanud nn Brasiilia vahatamisega, mille puhul eemaldatakse häbeme- või kubemepiirkonnast kõik karvad ning jäetakse alles vaid kitsas riba karvu. Labasemas keeles ka "täirajaks" hüütud ribad jäävad seega peatselt küll alles, kuid kaugel pole aeg, kui kedagi sellel rajal enam kõndimas ei näe.