Ka eelmisel nädalal palju poleemikat tekitanud uurimuse tulemused on rõõmustavad. Nimelt platseerus paljukirutud eesti mees Euroopa esipeenise konkursil auväärsele kolmandale kohale, tihedalt prantsuse ja rootsi mehe kannul.

Portugali ja hispaania mehed, kellega meid Euroopa Liitu astuma meelitati, jäid kaugele maha — nende noku keskmine pikkus olevat 13 sentimeetri kandis. Mis on see eesti mehe 16ne kõrval!

Lasin ka mina end petta ning läksin rahva raha eest kinni makstud kampaaniast tiivustatuna Portugali, kus mind ootas väidetavalt kuum portugali mees. Seksinud ma temaga polnud, aga kuna ma uskusin müüti kuumast Lõuna-Euroopa mehest, ootused olid laes, siis ma olin väga lootusrikas.

Tegelikkus oli kahjuks hoopis teistsugune. Tol väidetavalt kuumal portugallasel polnud mitte ainult kurvastavalt väike noku, ca 12-13 sentimeetrit, vaid sel nokul oli ka suuri probleeme õigel ajal tõusmisega.

Veetsin õige mitu unetut ööd ning raiskasin ära hulga raha, enne kui sain aru, et Lõuna-Euroopa mees on kuum vaid sõnas, aga kui läheb tegudeks, siis ta on ühe õige eesti mehe kõrval möku ja nannipunn.

Olen Anu Saagimiga nõus. Midagi ei ole teha — suurus loeb. Ja samuti loevad ausus ja südamlikkus, mille poolest eesti mehele ei ole võrdset.

Kui Portugalist viimast korda tagasi sõitsin, siis olin nii õnnelik, et kirjutasin lennukis eesti mehele luuletuse. Ja lugesin seda koju tagasi jõudes paljudele eesti mehele ette. Kirjutasin, et eesti mees on karm ja kohmakas, õrn ja rohmakas. Ja need eesti mehed, kellele ma seda luuletust lugesin, olid liigutatud nagu lapsed.

Ühel tuli isegi pisar silma. Nagu talle oleks ühekorraga kätte jõudnud sünnipäev ja jõulud. Armsad eesti naised. Kas me oleme tõesti oma eesti meeste enesehinnangu nii madalaks tampinud, et nende arvates on ime, kui keegi naine neist nii kõrgelt arvab?

Kiitkem siis neid sõnades tagasihoidlikke, aga sängis kuumi mehi nii, kuis jaksame. Ja kiitkem veel, iga päev natuke. Enne, kui Euroopa naisteni jõuab uudis, et kõige kuumemad mehed Euroopas elavad siin, Eestis.