Kümnepäevase perioodi jooksul peatas ta oma poja James Hughesi hingamist kolmel korral, viimane neist osutuski saatuslikuks. Naine kattis lapse suu ja nina oma käega, et ta hingata ei saaks, kuigi imik väänles vastupanust. Naine tunnistas end süüdi ka kahel korral lapse mürgitamises, nimelt pani Turtle piimapudelisse talle endale määratud antidepressante.

Naine ütles kohtus: “Soovin, et poleks seda kunagi teinud. Tean, et vajan abi.” Ta istus süüpingis pea langetatud ning tihkus nutta. Turtle’i advokaadi sõnul oli naisel sünnitusjärgne depressioon ning kuigi ta pole vaimuhaige, vaevab teda isiksusehäire. Naine tunnistab, et põhjustas lapse surma, ent ei tahtnud seda teha. Ta nõustub süüdistusega, et peatas kolm korda lapse hingamise, misjärel James muutus siniseks ning oli tarvis kutsuda kiirabi. Poiss sai haiglas ravi ning anti tagasi Turtle’i kätte.

Ent järgmisel päeval kui naine oli lapsega üksinda, lämmatas ta teda taas, mistõttu viidi imik taas haiglasse ning arstid olid nõutud, mis lapse sellist seisundit põhjustas. James sai haiglast taas välja ning kolm päeva hiljem Turtle tappis ta. Naine asetas enda käe lapse suule ning lämmatas teda viis kuni kümme minutit, mille jooksul imik kätega rapsis. Naine istus oma lapse elutu keha kõrval mitu minutit, läks vaatas, mida ta ämm teeb, külastas tualetti ning naases tuppa teesklusega, et leidis äsja oma surnud beebi. James suri ajukahjustusse, mille põhjuseks oli hapnikupuudus, ta jõudis elada vaid 58 päeva.

Turtle esiti eitas oma süüd, ent siis rääkis sellest sotsiaaltöötajale ning ka haiglaõele. Naine ütles, et vajab abi, kuna kuulis peas hääli, et ta ei vääri oma last.