nagu eestlasedki, armastavad rootslased vastlakukleid vitsutada. Enamasti aga mitte selliseid, mis on kaetud 18-karaadise kullaga, nagu ühes Stockholmi pagariäris, kirjutab The Local.

"Harilik nisujahu, ökoloogiline mandlikreem, vahukoor on šampanjamaitseline," loetleb hittkukli õlejäänud komponente selle autor ja kohviku omanik Magnus Johansson. Idee kallis kukkel valmis meisterdada tuli tal ameeriklastelt, kes nädal varem olid valmis küpsetanud koheselt röögatult populaarseks saanud 100-dollarilise sõõriku luksust armastavatele hipsteritele. Et viimastest ka Stockholmis puudust ei tunta, avastas mees täitmata niši - lisaks on vastlad juba ukse ees.

Juba üks amps kullaga kaetud luksustoodet maksab rohkem kui karbitäis tavalisi vastlakukleid: ühe niisuguse üle võlli kukli eest tuleb välja köhida 995 Rootsi krooni ehk 111 eurot. Krõbedale hinnale vaatamata on kuklit aga juba saatnud suur menu.

Ühe keskmise eestlase jaoks on seda selgelt liiga palju, seega püüdke oma isu pilti vaadates ära vesistada ning ärge kurvastage - täitsa tavaline värske vastlakukkel maitseb ikka ja alati kõige paremini!