Mees nimetati maailma kõige õnnelikumaks inimeks pärast seda, kui grupp teadlasi uuris tema aju ning avastas, et see toodab gammalaineid, mida neuroteaduses pole mitte kunagi varem kirjeldatud, vahendab Odditycentral.

Kui mees mediteerib, tekitab tema aju gammalaineid, mis seostusid teadvuse, tähelepanu, õppimise ja mäluga. Uuring näitas ka, et mediteerimise ajal oli mehe aju see piirkond, mis tegeleb õnnetundega, erakordselt aktiivne, teenides mehele kõige õnnelikuma inimese ebaametliku tiitli. 

Richard on Himaalaja üks imetletumaid munkasid ning Dalai Laama usaldatud nõunik. Enne budistiks hakkamist tegeles Pariisi intellektuaalide seas üles kasvanud mees molekulaargeneetikaga. Pärast seda kui Richard oli 1972. aastal geneetikas doktorikraadi kätte saanud, hakkas ta järjest sagedamini Indiasse Darjeelingusse reisima, kus tema vaimseks juhiks sai üheks 20. sajandi mõjukaimaks budistiks peetav Dilgo Khyentse Rinpoche. Ühel hetkel otsustaski Richard endise ameti maha panna, Indiasse kolida ning budismi uurimisele pühendada.

Olles veerand sajandit praktiliselt muust maailmast ära lõigatud, hakkas mees taas teadustööga tegelema ning arendama nähtust nimega neuroplastika. Mees on juba 12 aastat teinud ulatuslikke katseid, et uurida, kuidas mediteerimine inimese aju mõjutab ning jõudnud järeldusele, et see toimib samuti nagu treening musklile, olles ise selle väite elavaks tõestuseks. 

Matthieu Richard on käinud õnnest rääkimas ka teaduskonverentside sarjas TED. Vaata videost, mida õnnest ja õnnelikuks saamisest arvab: