Taipei loomaaia talitajad olid väga elevil, kui seal resideeruv hiidpanda Yuan Yuan hakkas tiinuse märke ilmutama, vahendab Huffington Post.

Vangistuses elava panda puhul on selline sündmus suhtelistelt harukordne, aga kõik sellele viitavad sümptomid olid olemas - söögiisu kaotamine ja emaka paksenemine. Samuti kasvas Yuan Yuani väljaheidete progesterooni kontsentratsioon.

Kuid vaatamata lootust andvatele märkidele osutus panda tiinus valehäireks.

Ultraheli kinnitas, et Yuan Yuan, kes oli aasta alguses kunstlikult viljastatud, polnudki tiine. Nüüd süüdistatakse pandakaru tiinuse teesklemises, et hooldajatelt paremat sööki ja hoolt saada.

Tiineid pandasid koheldakse tavaliselt kui kuningannasid - nad kolitakse eraldi tuppa, kus on õhukonditsioneer ja nende eest kantakse hoolt 24/7 ning neile antakse ka kõvasti rohkem süüa.

Pandaekspertide spekulatsiooni kohaselt teeskles 2013. aastal poja sünnitanud Yuan Yuan tiinust, et vanu hüvesid jälle kogeda.

Eelmisel aastal süüdistati samas tembus ühte teist pandat, kellel avaldusid sümptomid kahe kuu jooksul kuni jõuti järeldusele, et tal polegi karubeebit ahjus.

Hiidpandasid uuriva Zhang Hemingi sõnul on aga pseudotiinused pandade hulgas väga sagedased ning seda soodustavad pigem hormoonidest tingitud probleemid kui tahtlik teesklemine.

"See fenomen esineb 10-20 % pandal. Pärast seda, kui ema on viljastatud ja tema tervis ei ole nii hea, siis tiinus katkeb, aga ta usub jätkuvalt, et on tiine.