Ehkki Titanicu loost on kirjutatud lugematuid raamatuid ja vändatud ligi sada filmi (esimene valmis juba aastal 1912, kuu aega pärast laevahukku ning seal mängis peaosa tummfilmide täht Dorothy Gibson, kes ise Titanicult pääsenud oli), on seda tehtud eelkõige ingliskeelse maailma vaatenurgast. Eestlastest Titanicul on teada väga vähe ning kogu informatsioon meenutab rohkem legende kui fakte.

Oma uues lühidokumentaalfilmis „Rääkimata lugu: eestlased Titanicul“ otsib Mart Sander vastust küsimusele, kas Titanicu pardal ikka tõepoolest oli mõni eestlane. Tõeotsinguid toetavad vanad ajaleheväljalõiked, Titanicu reisijate ja tööliste nimekirjad ning muud põnevad ja tänaseni arhiivides varjul seisnud dokumendid.

TV3 „Seitsmeste uudiste“ igapühapäevase lisana on Mart Sanderi ajaloolõik „Antiigiraport“ viimase kahe aasta jooksul paljude ajaloohuviliste südame võitnud. Vaid haruharva ja tähtsamate ajalootähtpäevade puhul väljub „Antiigiraport“ pühapäevasest eetriajast. Tänane päev Mart Sanderi sõnul seda on. „Titanicu hukk on juba üle 100 aasta olnud midagi, mis paelub meid jäägitult,“ ütleb ta. „On põnev, kui suudame sellest vanast loost veel ka uut ja meie jaoks huvitavat infot välja noppida.“

„Rääkimata lugu: eestlased Titanicul“ saab jõuab vaatajate ette täna TV3 „Seitsmestes uudistes“.