Enesearengu portaal Alkeemia.ee vaatleb rubriigis “2012 fenomen” erinevaid teooriaid, mis seotud tänavuse talvise pööripäevaga ehk kuupäevaga 21.12.2012. Kas maiade kalendri lõpp võib kuidagi inimkonda mõjutada või on see lihtsalt ühe kalendriaasta lõpp, mille kommertseesmärkidel ekspluateerimine häirib põlisrahva esindajaid? Kas toimub mingi müstiline Üleminek või Nihe neljandasse dimensiooni ja algab Uus Ajastu? Mida arvab teadus maailmalõpu teooriatest ja milliseid teateid tuleb NASA uudisteveskilt? Mida räägivad sellised teooriad ja furoor antud nähtuse ümber inimkonna kohta? Kuhu ja kuidas edasi?

Kas 21. detsembril midagi toimub või mitte, ei tea tänasel päeval päris täpselt ilmselt keegi, küll aga on see hea aines aruteludeks, nii humoorikas, praktilises, eksistentsiaalselt filosoofilises kui teadusliku selgitamise võtmes. Alkeemia Akadeemia kutsub vestlusringi kokku teadusliku, vaimuliku ja esoteerilise vaatenurga esindajad ning arutleb selle nähtuse üle kuupäeval, mille sarnast meie eluajal enam ei esine.

Armastatud ufoloog Igor Volke on anomaalseid keskkonnanähtusi uurinud juba neli aastakümmet ja hoidnud oma teravat silma peal ka ühiskonnas toimuvatel nähtustel. Teadjanaine ja alternatiivravitseja Mai-Agate Väljataga on üks oodatumaid kõnelejaid esoteerilist maailmavaadet käsitlevatel üritustel. Teaduse populariseerija ja Teaduskeskuse AHHAA juhatuse liige Andres Juur läheneb teemale teaduse vaatevinklist – maailma lõpud olid ka tänavuse Teadlaste Öö Festivali peateemaks. Kolonelleitnant, teoloog, ajaloofilosoof ja mõõgameister Einar Laigna on mõtisklenud inimese kosmilise dimensiooni üle ning oskab teemat vaadelda ka vaimuliku vaatevinklist. Vestlusringis on võimalik esinejatelt küsimusi küsida ka publikul saalis. Sündmust salvestab Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!” ja vestlusringi juhib Ingrid Peek.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari. Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi.
Moodsale, avatusest ja arenemisest huvitatud inimesele loodud enesearenguportaal Alkeemia.ee õpetab muutumise kunsti, elamise teadust ning mitmekülgset ja holistilist maailmakäsitlust, käsitleb keha, hinge ja vaimu valdkondi ning peavoolumeedias vähem tähelepanu saanud teemasid.

Üritus toimub kell 19 Tallinna Rahvusraamatukogu suures saalis “Maailmalõpu eelõhtul – 2012 fenomen” Esinejad: Igor Volke, Mai-Agate Väljataga, Andres Juur, Einar Laigna. Pilet: 12.-, eelmüük Rahvusraamatukogus kaupluses Muusa