Luulekogu autori Liisa Lotta Tomp sõnul tekkis idee luulekogu avaldada kooli uurimustöö raames, sest oli soov saada praktiline kogemus raamatu avaldamisest kui projekti juhtimisest. “Raamatu väljaandmiseks vajaliku rahasumma kogusin Hooandja keskkonna toetustega. Kuna luulekogu avaldades ei olnud kasu saamise eesmärki, siis esimesed trükikojast saabunud raamatud saatsin tänutäheks toetajatele ja järgmistega algatasin "Loe läbi ja anna edasi” kampaania”, lisas Tomp.

“Kampaania mõte tekkis spontaalselt rongiga Pärnust Tallinnasse sõites, kui üks kaasereisija minu luuletamist toetaval pilgul vaatas ja otsustasin talle oma luulekogu kinkida. Tänaseks olen laiali jaganud juba 50 luuleraamatut ja osa neist ringiga ka minu tutvusringkonda tagasi jõudnud”, rääkis autor.

Mattias Politoli nime all välja antud luulekogu on ilmunud aastal 2014. Raamatuid on piiratud koguses, tiraažiga 200 eksemplari. Kogumik kannab nime “Ajades taga üht vaikust” ning sisaldab luuletusi kodu, elu ja surma teemadel, kuid keskpunktiks on elus olev hea.