1. Mark Twain sündis ja suri samal päeval, mil Halley komeet taevas end ilmutas

Kui ameerika humorist ja kirjanik Mark Twain 30. novembril, aastal 1835 sündis, siis oli taevas Halley komeeti näha. Twain tõotas, et ta lahkub siit koos komeediga, kui see Maast 75 aastat hiljem möödus. Twain suri südamerabandusse 21. aprillil, 1910, päev pärast seda, kui komeet teiselt poolt päikest ennast ilmutas.

2. Mees, kellest oli esimene ajakirja Life põhilugu, suri, kui ajakiri suleti

Aastal 1936 ilmus lettidele esimene ajakirja Life (Elu -toim.) väljaanne. Esimese väljalaske nimi oli "A Life Begins" (elu algab -toim.). Ajakirja põhilugu oli vastsündinud beebist, kellel nimeks George Story. Aastate vältel jälgisid toimetajad Story saavutusi elus.

Märtsis, aastal 2000, teatas Life, et prindib oma viimase ajakirja. George Story suri südame seiskumise tagajärjel kuu pärast ajakirja hinguseleminekut. Viimase väljalaske pealkiri oli "A Life Ends" (elu lõpeb -toim.)

3. Ebausk numbri 13 suhtes ajas mehe hauda

Austria helilooja Arnold Shoenberg tundis kogu oma elu hirmu numbri 13 ees. Ta sündis 13. septembril aastal 1874 ning uskus, et tema saatus on sellel kuupäeval surra.

Mehe 76ndal eluaastal meenutas astroloog Shoenbergile, et numbrid 7 ja 6 annavad kokku 13. Mees jäi 13. juulil, aastal 1951 terveks päevaks voodisse ja võitles ärevusega. Enne südaööd pahandas mehe naine temaga, et viimane kogu päeva raisku oli lasknud. Mees arvas, et 15 minuti pärast, kui kell lööb keskköö tundi, on kõige hullem läbi. Siis helistas talle aga tema arst. Helilooja lõristas kaks korda oma kurku, tema süda tegi tugeva löögi ja see oligi lõpp. Ametlikult ei ole tema surma põhjust teada, arvatakse, et see oli tema tugeva ebausu tulemus.

4. Ooperilaulja heidab laval hinge samal ajal, kui laulab surmast

Leonard Warren suri laval, kui laulis Verdi lugu "Saatuse jõud". Hetkel mil ta surmast laulis, heitis ta hinge. Surma põhjuseks oli ajuverejooks.

5. Kaksikud surevad samal teel, samal päeval

Soomes surid 2002. aastal ühemunakaksikud, 70-aastased vennad, samal teel, samal päeval. Mis teeb asja veel kurioosemaks, on see, et mõlemale sõitis otsa veoauto, kui mehed lumetormis jalgrattaga sõitsid. Meeste surma lahutas kaks tundi ja poolteist miili. Teine vend esimese surmast ei teadnud, sest informatsioon ei olnud veel perekonnani jõudnud.

Allikas: oddee.com