Et seda kõike võimalikku lihtsaks teha, on soolise võrdõiguslikkuse ekspert Maari Põim välja toonud mõned kasulikud näpunäited:

  • Muuda karjääritee paindlikuks ja mitmekesiseks: osale aktiivselt vabatahtlikes projektides, seo end kodanikuühenduste ja -algatustega, võta osa seminaridest ja koolitustest. Trenn pole ainus vaba aja sisustamise viis ning sõpradega Austraaliasse emigreeruma ka ei pea! Noortekoolituste ja projektide kaudu kohtud huvitavate inimestega ning laiendad oma silmaringi, nii aga kasvatad oma väärtust ka tööandja silmis.
  • Läbi asendusteenistus! See on teadlik ja põnev väljakutse ning alternatiiv ajateenimisele. Asendusteenistus tagab nii väljaõppe kui sissetuleku. Teenistust saab läbida sotsiaal- ja hoolekandeasutustes, õppeasutustes, päästetöödel. Lisainfot leiad SIIT!
  • Õpi keeli, loe, puhka: tervist ei tasu töötamisse matta ja sinu väärtus mehena ei sõltu sellest, mitu jooki eile õhtul välja tegid või milliseid asju suudad endale ja partnerile soetada.
  • Amet ei ole üksnes palk ja õnn ei peitu rahas. Küsi endalt: kas õpi(ksi)n sellel tööl enda kohta uut; kas tööst tekib rahas mittemõõdetav lisandväärtus; kas töö on vaheldusrikas; aga sotsiaalselt vastutustundlik? Kui küsimustele “jah” vastuseid tuli vähe, siis tasuks ehk veidi pikemalt mõtiskleda sellel ametikohal töötamise üle.
  • Pere loomine on eneseteostus ka mehele, isadus ei tähenda üksnes elatise teenimist.

Antud teemale keskenduvad ka Tüdrukute ja Poiste Karjääripäevad, mille on ellu kutsunud Sotsiaalministeerium. Ettevõtmise eesmärgiks on murda töö- ja karjäärimaailmas valitsevaid soolisi stereotüüpe. Karjääripäevade käigus tutvustatakse nii tüdrukutele kui poistele pigem teisele sugupoolele tuttavaid erialasid ning karjäärivõimalusi. Täpsem info Facebook’i leheküljelt “Stereotüüp”.