Neljapäeva, 16. detsembri õhtul jääväljakul kasutatav tehnika põhineb erinevatel sensoritel, mis paigaldatakse kas uiskude külge, jääle, väljakut ümbritsevatele stangedele ning mis uisutaja kaasabil (nt läbides sensoriga aktiveeritud piirkonda jääl) genereerivad pidevalt muutuva heli.

Projekti ”Akustilised uisud” idee autorid ja eestvedajad on videokunstnikud Hille Karm ja Külli Mariste. Helikunstnik ja intstallatsiooni lahenduse autor on EKA uusmeedia osakonna õppejõud Hans-Günter Lokk. ”Teeme seda eelkõige seepärast, et katsetada uusi olusid ehk jääd, talve, lund ja külma meediakunsti kontekstis,” kirjeldas projekti eestvedaja Külli Mariste.

”Muidugi inspireerib meid veel võimalus mängida publikuga ning panna publik teenima enda püstitatud eesmärke – pealegi, ega me ilmselt suudagi enam luua projekti, kus puuduks mingisugunegi interaktsioon. Nõnda siis ka seekord,” rääkis Mariste.

Üritus ”Akustilised uisud” toimub neljapäeval, 16. detsembril kella 19–22 vahel. Eelregistreerimiseks tarvidust pole, uisutajatele kehtib tavapärane pilet, pealtvaatajatele on audiovisuaalne elamus tasuta.

Kultuuripealinna aasta alguseni jääb 3 nädalat.