1. Söö vähemalt 10 grammi kiudaineid hommikusöögiks.

Kõige enam leidub kiudaineid teraviljades: rukkis, kaeras, odras, tatras, nisus ja maisis. Veel saab neid aedviljadest, marjadest, (kuivatatud) puuviljadest ja seentest. Terve päeva jooksul tuleks süüa 30-35 grammi kiudaineid.

2. Söö musta šokolaadi.

Kui sul tekib magusaisu, siis lahenda mure musta šokolaadiga, mis on kasulik südamele, veresoontele ja sisaldab väga vähe kaloreid, võrreldes teiste magusate toodetega.

3. Võta lõuna- ja õhtusöögi fookusse köögiviljad.

Kui hakkad taldrikule toitu tõstma, pane sinna kõigepealt pool taldrikut köögivilju, siis 1/4 pastat, riisi või kartulit ning 1/4 jagu jäta ruumi ka lihale.

4. Tee lõuna- ja õhtusöögi eel 150-kaloriline oode.

Seda on paljudel inimestel keeruline iga päev järgida, ent see on sammuti kaalulangetamise oluline reegel. Kui inimene ei söö viis-kuus tundi, siis veresuhkur langeb ning tekib väsimus. Seejäral püütakse leida kiireid lahendusi, kuidas tõsta enesetunnet ning peletada väsimust.

Tihti haaratakse šokolaad või võetakse mõni rasvane kiirtoit, mis hetkeks just kui oleks lahendus. See ei ole õige! Hästi sobivad ooteks näiteks puuviljad, jogurt või paar viilu juustu.

5. Maga öösel vähemalt seitse tundi.

Hea uni on olulisem kui sa arvatagi oskad. Kui oled öösel vähe maganud, püüad end järgmine päev turgutada magusa, rasvaste ja energiat andvate roogade ja kohviga, mis ei ole tervisele kaugeltki mitte kasulikud. Õige oleks end hästi välja puhata ning puhanuna teha tervislikke valikuid.

6. Ka kerged toidud võivad sisaldada üleliia kaloreid.

Kui soovid kaotada kaalu, siis jälgi ka lubatud ja lahjade toitude tarbimist. Kui teed võileiba, jälgi, kui kui paksu kihi paned sa sinna toorjuustu, kui palju kanatükke sa vardalt ära sööd või mitu lusikatäit salatikastet sa lisad. Lahjad toidud on kül lahjad, aga ka nendaga tuleb osata piiri pidada.

Hakka valmistuma rannahooajaks!