Vahakuju lisanduks olemasolevate vahakujude ekspositsiooni, kus juba on legendaarsed ringhäälingutegelased Felix Moor, Fred Olbrei ja Valdo Pant.

Järelehüüetes on Urmas Oti puhul esile tõstetud novaatorlust portreeintervjuu žanris ning mälestatud teda kui karismaatilist ja andekat loojat.

Urmas Ott pälvis tunnustust ka kunagises N. Liidus ja hiljem Venemaal, kus telekolleegide hinnangul oli ta neile eeskujuks, sümboliseeris demokraatiat ja Euroopat ning intelligentset teletööd.

Eesti Ringhäälingumuuseumi arvates on vahakuju omamoodi mälestussammas legendaarsele telemehele ja selle loomises osalemiseks tuleb pakkuda võimalust kõigile soovijatele.

Mittetulundusühing Eesti Ringhäälingumuuseum on avanud arvelduskonto nr. 22 104 311 5566 (Hansapank/Swedpank), kuhu kõik soovijad saavad teha toetuskandeid vahakuju loomiseks.

Ülekande tegemisel palume makseselgituseks märkida “annetus Urmas Oti vahakuju loomiseks”. Mittetulundusühing teeb tänulikult avalikuks kõik annetajad, kui annetaja ei avalda vastupidist soovi.

Vahakuju maksumus on 79 400 krooni, selle valmistamise kokkulepe on sõlmitud WAX Stuudioga ning muuseumisse peaks see jõudma hiljemalt telemehe sünniaastapäevaks tuleva aasta aprillis.