“Eestlastel on läbi aegade olnud hea loodustunnetus, sellest ka jutud nõiarahvaks olemisest. Metsas loodusvägedega kontaktis olev ja ravitsemismeetodeid tundev nõid on maarahva elus loomulik nähtus. Milline on nõiakunst tänapäeval ning kuidas leida oma õige rada ja elu maagia abil edendada – seda tarkust jagab seekordses Alkeemia Akadeemias meie metsade üks väekamaid nõidu Thule Lee,” räägib korraldaja Ingrid Peek.

Thule Lee ehk Leesoja nõid elab Varbla vallas sügaval metsa sees ja on kogu oma teadliku elu oma nõiavõimeid arendanud: ta vaatab maailma läbi taju ja tunnetuse ning tegeleb riituste, loitsu, märkide vaatamise ja ravitsemisega. Teistmoodi maailmataju ja nõiavõimed ilmnesid tal lapsepõlves ning juba kuue aastaselt hakkas ta kaartidega ennustama, nüüd kiikab ta tulevikku enamasti ruunide abil. Peale õpinguid Tartu Ülikooli arstiteaduskonnas pöördus ta tagasi oma juurte ja nõiakunsti juurde. Sügava loodustunnetusega Thule Lee suhtleb ka lindude ja loomadega.

Alkeemia Akadeemia on eluülikooli täiendõpet pakkuv sündmustesari. Vestlusringides osalevad kõnelejad ja nende poolt käsitletavad teemad pakuvad elukogemust ja läbitunnetatud teadmisi. Varasematel sündmustel on esinenud: Igor Volke, Einar Laigna, Andres Juur, Mai-Agate Väljataga, Aigi Vahing, Tommyboy, Ain Mäeots, Martin Kruusvall, Tiina Tiitus, Mercedes Merimaa, Aleksandr Dreljov, Kristjan Puusild.

Moodsale, avatusest ja arenemisest huvitatud inimesele loodud enesearenguportaal Alkeemia.ee õpetab muutumise kunsti, elamise teadust ning mitmekülgset ja holistilist maailmakäsitlust. Alkeemia.ee käsitleb keha, hinge ja vaimu valdkondi ning peavoolumeedias vähem tähelepanu saanud teemasid: inimese terviklik tervishoid, keskkond ja roheline elustiil, altervatiivsed maailmavaated, innovaatilised tulevikuvisioonid, müstilisem pool maailmast.