Tallinna noortenädal kestab viis päeva, 25.–29. oktoobrini ning toimumas on erinevad üritused ja töötoad üle linna. Tänavuse programmi eesmärgiks on avardada noorte teadmisi disainimaailmast ja kasvatada ettevõtlikku meelt.

Täna, 25. oktoobril kell 15 saavad ettevõtlushuvilised noored teha Pääsküla noortekeskuses esmatutvust äriplaani koostamisega. Mereakadeemia ootab täna kell 16 disainihuvilisi ainulaadsesse disainitöötuppa, kus õpitakse meresõlmede tegemist ning nende kasutamist sisekujunduses.

Disainiekskursioonid
25. ja 27. oktoobril on kell 15–19 disainihuvilised oodatud disainiekskursioonile ehk disainiteemadele suunatud jalutuskäigule. Ekskursioonil külastatakse disainiga seotud inimesi ning uuritakse lähemalt, kes on disainer, mida tähendab disainimine ja kuidas asjad disainimaailmas päriselt käivad.

Fookus live#5 – noored ja muusikaettevõtlus
Kolmapäeval, 26. oktoobril kell 14 toimub kohvikus Sinilind muusikaettevõtlusele pühendatud üritus. Külas on tuntud manager ja muusikaprodutsent Karl Sirelpuu (bändi Ewert and The Two Dragons tuurimanager ning bändi Elephants From Neptune manager) ja muusik ning muusikaettevõtja Hando Jaksi (bändist I Wear* Experiment). Juttu tehakse artisti karjääri ülesehitamisest, muusikaettevõtlusest, muusikatööstuse erinevatest rollidest ning muusiku-artisti suhtest. Ürituse läbiviijaks on Tallinna noortenädala kauaaegne ja hea koostööpartner Noortebänd. Üritus toimub inglise keeles.

Töökeskkonna disainitöötuba
Neljapäeval, 27. oktoobril algusega kell 18 toimub kinos Sõprus töökeskkonna disanitöötuba. Disain on protsess, mille käigus leitakse olemasolevale uus ja parem lahendus. Disain ümbritseb meid igapäevaselt, seda tihti meile märkamatutes detailides. Tööandjad näevad aina enam vaeva, et luua töötajatele motiveerivat töökeskkonda. Millised trendid on meie töökeskkonda enim mõjutanud ja kuidas need meid mõjutavad? Kuidas kujundaksid oma ideaalset töökeskkonda? Sellest kõigest saab teada 27. oktoobril. Töötuba viib läbi disainer ja konsultant Kristel Aimee Laur.

Noortebänd 2016 finaalkontsert
Reedel 28. oktoobril algusega kell 19 toimub kinos Sõprus Noortebändi pidulik finaalkontsert-gala. Noortebänd tähistab tänavu oma 16. tegutsemisaastat ning pidulikul punase vaiba galaõhtul, selgitatakse välja ka see õnnelik bänd, kes hakkab kandma Noortebänd 2016 võitja tiitlit.

Ettevõtlikkuse foorum
Laupäeval, 29. oktoobril kell 15 toimub kinos Sõprus ettevõtlikkuse foorum. Ettevõtlikkus on mõtteviis, mida iseloomustab algatusvõime ja saavutustahe. Kuidas aga enda algatatud ideid edukalt ellu viia? Noorte ideedele annavad hoogu ettevõtluseksperdid, kes lahkavad koos publikuga noorte sotsiaalsete ettevõtjate kaasuseid. Nõu jagavad ettevõtluseksperdid ning inspireeriva õhkonna loob moderaator Harald Lepisk.

Tallinna noortenädal toimub tänavu üheksandat korda ning ürituse eesmärgiks on innustada noortes loovust ja ettevõtlikku meelt. Noortenädala peakorraldaja on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet. Kogu programmiga saab tutvuda www.noortenadal.ee.