Artise kinokommuun koosneb grupist noortest, kes käivad koos igal neljapäeval, et näha oma silmaga, kuidas jõuab film kinno, ekraanile ja kinokülastajani. Noored on kohtunud režissööride, filmikriitikute, näitlejate ja paljude teiste kinomaailmas olulisel kohal olevate inimestega. Koos vaadatakse ja arutletakse ka filmide üle.

Kõige tähtsam kinokommuuni ülesanne on aga siiski päris ise filminädala korraldamine. Kogu nädal, alates teema mõtlemisest kuni filmide tellimiseni, on noorte enda koostatud. Tänu ühistele huvidele ja mõtetele otsustati teha just "Mõrvamüsteerimite" teemaline nädal.

Kinos Artis linastub sel puhul näiteks Fritz Langi kultusfilm "M" ja Carol Reedi "The Third Man". Jaapani filmi huvilistele on eriliseks pärliks kindlasti Akira Kurosawa lavastatud "Rashomon".

Filmide valikust leiab igaüks endale midagi sobivat. Filminädala ajal on Artises üleval ka näitus teemal "Suri kord..", mille võitjafoto saigi filminädala plakatile.

"Mõrvamüsteeriumite" filminädal on suurepäraseks võimaluseks näha ära meie aja parimad müsteeriumfilmid. Ära maga seda maha!

"Mõrvamüsteeriumid" Kinos Artis 25.-30. märts. Rohkem infot leiad SIIT!