Teatris inimesi jälgides näeb, et vanem generatsioon on alati väga korrektsem ja viimseni lihvitum kui tänapäeva 21. sajandi noor. Kui vanem generatsioon teab mõistete tähendust “kohusetunne” ja “õigused”, siis noortel on see ümber vahetanud sõnadega “ülbus”, “ükskõiksus” ja “vastutustundetu”. Nende jälgimine on kui omaette nähtus, mis paljudel juhtudel “pimestab”.

Teater on ettekavatsetud tegevus ja meelelahutus. Inimesed teavad, et peavad kindlal kuupäeval ja kellaajal teatrisse jõudma. Selleks peaksid inimesed ka väljanägemise nimel pingutsi tegema. Kus siis kanda kauneid kleite ja uhket triiksärki, kui mitte teatris. Noorte neidude puhul on tavaks saanud kleitide pikkuseks nii suur, et see juba lõpeb kui ei jõua alatagi. Poisid tulevad tossudes, rebenenud või keskkohaga maani teksastes ja väljaveninud kampsunites. Mugavad riided on eelkõige vabaõhuüritustel. Kõrvalt aga näed vanemat generatsiooni, kes astub uksest sisse viimseni lihvitult.

Muidugi riietumistavad teatris on igas riigis erinevad. Kuid reeglina koduriietega teatrisse etendusele ei minda. See pole eetiline. Teatrisse tulekuks peaks aega varuma. Eetiline oleks jõuda teatrisse kohale kõige vähem 15 min. varem. Selle ajaga saab käidud tualetis ja sättida end peegli ees. Teatri garderoobis ja tualettide eesruumis on peeglid just seepärast, et inimesed saaksid teha viimase lihvi, enne kui saali sisenevad. Kuid hilinemine on andestamatu. See näitab lugupidamatust näitlejate ning teiste pealtvaatajate suhtes. Näitlejad on ju etenduse eel palju vaeva näinud ning viisakas riietumine ja õigeks ajaks kohale tulemine on austus näitleja ja teatri vastu.

Naisel võiks garderoobis olla vähemalt üks lihtne teatrikleit. See ei pea olema musta värvi. Tuhandete värvide seast võiks valida tumesinise, bordoo, lilla või punast värvi teatrikleidi. Kindlasti võiks riidekapis olla üks korralik kostüüm, mida saab erinevatel kordadel kanda väga erinevalt. Nii meestel kui ka naistel peaksid olema korralikud kingad, sest kingadest saab aru, mis inimesega on tegu. Samuti ehib naist korralik käekott ja ehtelaekast ei tohiks puududa ka pärlikee. Pärlikee on alati aegumatu. Mehel võiks aga olla garderoobis vähemalt kaks ülikonda. Üks tumesinine või hall ülikond ja teine must ülikond, kuid ärme unustagem, et must ülikond asendab frakki.