Programm annab osalejale digioskustega passi – Digi Pass, mis on kinnitus tulevasele tööandjale omandatud oskustest ja võimetest.

“Kuna elame muutuval ajal, mis nõuab uute pädevuste arendamist, peavad õpilased omandama oskusi, mis ei pruugi veel olemas olla. Samsung on loonud ainulaadse digitaalse passi, mis näitab tööandjatele omandatud vajalikke digitaalseid ja sotsiaalseid oskused, et töötada kõigis sektorites ja lõpuks teha unistuste tööd,” sõnas Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

Programm toimub küll alles teist aastat, aga on juba jõudnud mullu European Digital Skills Award 2016 nelja parima sekka tööjõu digioskuste arendamise kategoorias.

„Tänast maailma ja tööturgu silmas pidades on vajalik kujundada igas õppijas digipädevus, mis tähendab, et inimene suudab edukalt ja mõistlikult infoühiskonnas toime tulla,“ sõnas haridus- ja teadusminister Mailis Reps. „Hea meel on selle üle, et järjest enam töötavad osapooled ühisel eesmärgil. Kool, erasektor, riik ning kogukond tervikuna pööravad üha enam tähelepanu digioskuste arendamisele, nagu ka antud projekt hästi demonstreerib,“ lisas Reps.

Viiekuuline programm leiab aset viies moodulis, mis toimuvad Tallinnas, Tallinna Tehnikaülikoolis ning mille käigus osalejad omandavad sotsiaalseid ja digitaalseid pädevusi. Õpilased töötavad kolmeliikmelistes meeskondades välja oma idee koos programmi koolitajate ja mentoritega. Kõik osalejad, kes programmi läbivad saavad Samsungi digitaalse passi ning võitja meeskond Samsung tahvelarvutid.

Kogu projekti vältel on ka kõigile huvilistele mõeldud spetsiaalne Olümpiale pühendatud tõrviku äpp, mida on võimalik noortel süüdata kaasa elamaks programmi käekäigule. ​ ​ Äppi ​ ​ tutvustatakse ​ ​ kõigis ​ ​ Eesti ​ ​ kutsekoolides, et kutsuda ​ ​ õpilasi osalema programmis ​ ​ ning teisalt saavad oma kooli õpilased ​toetada​ neid, ​ ​ kes on juba registreerunud programmi.

Õppeprogramm, mitte ainult ei aita omandada digitaalseid ja sotsiaalseid oskuseid ja valmistada sisenemiseks tööturule, vaid ka lahendada noorte tööpuuduse probleemi Eestis. Samsung Digi Pass on täiesti tasuta, avatud kõigile kutsekooli õpilastele ning korraldatud Samsung Electronics Balticsi poolt koostöös Tallinna Ülikooli ja Eesti Noorteühenduste Liiduga.

Projekti lisainfo on kättesaadav Samsung Digi Passi koduleheküljel. Kandideerima on oodatud kõik 14-19 aastased kutsekoolinoored kolmeliikmeliste tiimidena. Osalemiseks tuleb täita avaldus ja ankeet hiljemalt 25. septembriks, mis kättesaadavad koduleheküljel. Jooksvat infot saab meie Facebooki lehelt Samsung Digi Pass. Jälgi meid Facebookis, et olla kursis värskemate uudistega.